Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Probleme la laptele comercializat in Serbia

probleme-la-laptele-comercializat-in-serbia

Cantitati importante de lapte au fost retrase de pe piata in Serbia, datorita depistarii prezentei aflatoxinelor in acest produs. ANSVSA s-a autosesizat si precizeaza ca in Romania nu exista niciun pericol in acest sens, in tara noastra nefiind comercializat lapte sarbesc.


"ANSVSA s-a autosesizat, ca urmare a deciziei ministerului sarb al agriculturii de a retrage de la vanzare lapte suspectat de contaminare cu aflatoxina si a demarat actiuni de verificare in acest sens. Din datele obtinute rezulta ca nicio cantitate din laptele produs in Serbia nu a ajuns pe piata din Romania", informaza ANSVSA.

Institutia precizeaza ca nu exista nicio alerta a Sistemului Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje de la nivel european, care sa implice Romania privind lapte originar din Serbia, contaminat cu aflatoxina.

ANSVSA verifica in cadrul Programelor anuale prezenta si nivelurile admise pentru aflatoxine in furaje, lapte si produse de origine nonanimala.

In anul 2012 au fost analizate 81 de probe din lapte si produse lactate pentru acest tip de determinari, toate cu rezultate conforme.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Ce sunt aflatoxinele
Aflatoxinele sunt toxine produse de sporii ciupercilor din genul Aspergillus flavus si Aspergillus parasiticus. Acestea se dezvolta in seminte de oleoginoase, produse secundare de la fabricarea uleiului (srot, tarate), arahide, cereale si produse de origine animala (branzeturi fermentate, preparate de carne, etc.).

Conditiile de depozitare ale cerealelor si plantelor care sunt destinate consumului uman influenteaza dezvoltarea acestor mucegaiuri, cresterea lor fiind favorizata de medii cu umiditate si temperatura ridicate si lipsa ventilatiei.

Laptele, branzeturile, ouale si carnea pot contine aflatoxine ca urmare a consumarii de catre animale si pasari a furajelor contaminate cu aflatoxine.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016