Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Probleme la laptele comercializat in Serbia

probleme-la-laptele-comercializat-in-serbia

Cantitati importante de lapte au fost retrase de pe piata in Serbia, datorita depistarii prezentei aflatoxinelor in acest produs. ANSVSA s-a autosesizat si precizeaza ca in Romania nu exista niciun pericol in acest sens, in tara noastra nefiind comercializat lapte sarbesc.


"ANSVSA s-a autosesizat, ca urmare a deciziei ministerului sarb al agriculturii de a retrage de la vanzare lapte suspectat de contaminare cu aflatoxina si a demarat actiuni de verificare in acest sens. Din datele obtinute rezulta ca nicio cantitate din laptele produs in Serbia nu a ajuns pe piata din Romania", informaza ANSVSA.

Institutia precizeaza ca nu exista nicio alerta a Sistemului Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje de la nivel european, care sa implice Romania privind lapte originar din Serbia, contaminat cu aflatoxina.

ANSVSA verifica in cadrul Programelor anuale prezenta si nivelurile admise pentru aflatoxine in furaje, lapte si produse de origine nonanimala.

In anul 2012 au fost analizate 81 de probe din lapte si produse lactate pentru acest tip de determinari, toate cu rezultate conforme.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Ce sunt aflatoxinele
Aflatoxinele sunt toxine produse de sporii ciupercilor din genul Aspergillus flavus si Aspergillus parasiticus. Acestea se dezvolta in seminte de oleoginoase, produse secundare de la fabricarea uleiului (srot, tarate), arahide, cereale si produse de origine animala (branzeturi fermentate, preparate de carne, etc.).

Conditiile de depozitare ale cerealelor si plantelor care sunt destinate consumului uman influenteaza dezvoltarea acestor mucegaiuri, cresterea lor fiind favorizata de medii cu umiditate si temperatura ridicate si lipsa ventilatiei.

Laptele, branzeturile, ouale si carnea pot contine aflatoxine ca urmare a consumarii de catre animale si pasari a furajelor contaminate cu aflatoxine.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit

Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016