Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Productia de floarea soarelui a Ucrainei ar putea scadea cu peste 40%

productia-de-floarea-soarelui-a-ucrainei-ar-putea-scadea-cu-peste-40

Productia de floarea soarelui este in pericol in Ucraina. Invazia Rusiei ar putea duce la o scadere de peste 40%! Iata de ce!


Ucraina este lider mondial in ceea ce priveste culturile de floarea soarelui si exporturile de ulei de floarea soarelui.
 
Potrivit APK-Inform, suprafata insamantata cu floarea soarelui in Ucraina ar putea scadea in 2022 pana la minimumul ultimilor 13 ani, undeva intre 4,2 si 4,4 milioane de hectare, cu 35% mai putin fata de nivelul din 2021.
 
"Reducerea este cauzata de faptul ca o mare parte din luptele din Ucraina sunt concentrate in principalele regiuni unde se cultiva floarea soarelui", sustine firma de consultanta.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, APK-Inform estimeaza ca recolta de rapita a Ucrainei ar putea scadea cu 19%, pana la 2,52 milioane de tone, in timp ce productia de soia ar putea scadea cu 23% pana la 2,74 milioane de tone.
 
Recent, ministrul ucrainean al Agriculturii, Roman Leshchenko, a declarat ca suprafata insamantata cu culturi de primavara ar putea sa se injumatateasca in acest an, comparativ cu nivelul din 2021, pana la aproximativ sapte milioane de hectare, fata de 15 milioane de hectare preconizate inainte de invazia ruseasca.
 
Ucraina este un mare producator si exportator mondial de cereale si uleiuri vegetale, insa oficialii si fermierii se asteapta ca in 2022 recoltele si exporturile sale sa scada din cauza razboiului. In mod traditional, Ucraina incepe insamantarile de primavara la finele lunii februarie sau la inceputul lui martie, insa in acest an insamantarile de primavara au fost intarziate semnificativ.
 
In paralel, potrivit unor informatii publicate in cotidianul ucrainean Ekonomichna Pravda, ministrul Agriculturii, Roman Leshchenko, si-ar fi prezentat miercuri demisia din functie, fara a oferi un motiv.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016