Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proiect: Tehnologie modernizată de micropropagare pentru specii de plante lemnoase cu valoare economică şi ecologică

proiect-tehnologie-modernizata-de-micropropagare-pentru-specii-de-plante-lemnoase-cu-valoare-economica-si-ecologica

Tehnologie modernizată de micropropagare pentru specii de plante lemnoase cu valoare economică şi ecologică. Propagare in vitro, inmultirea plantelor in vitro, culturi de celule, culturi de tesuturi, culturi de meristeme.


In vederea optimizarii culturilor vegetale in vitro, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica (ICPE-CA), in colaborare cu Institutul National de Stiinte Biologice si Universitatea Bucuresti - Gradina Botanica Dimitrie Brandza, a finalizat un proiect denumit Tehnologie modernizata de micropropagare pentru specii de plante lemnoase cu valoare economica si ecologica.

Proiectul presupune utilizarea unor materiale carbonice microstructurate, pe baza de compusi de intercalare carbonici ca aditivi speciali la mediile de cultura specifice plantelor lemnoase, se arata intr-un comunicat al ICPE-CA, primit de bioproduct.ro.
Cercetarile din cadrul proiectului au vizat testarea si evaluarea eficientei noilor materiale carbonice, pe cale experimentala, si utilizarea rezultatelor obtinute in economie. In acest sens, obiectivele proiectului s-au concretizat in propunerea unor metode de optimizare a procesului de micropropagare vegetala, prin utilizarea de materiale carbonice nanostructurate, ca aditivi speciali la mediile de cultura specifice.

Rezultatele proiectului au constat in elaborarea unei tehnologii in vitro modernizate, de laborator, pentru speciile lemnoase refractare la crestere. Aceste rezultate pot fi utilizate in productie, in proiecte de conservare a florei, biotehnologie, silvicultura si stiinta materialelor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

La nivel national, dezvoltarea de culturi vegetale in vitro, prin folosirea de materiale carbonice pe baza de compui de intercalare, reprezinta o abordarea original de stimulare dirijat a proceselor biochimice din materialul vegetal.

Cercetarile initiate de INCDIE ICPE CA, privind sintetizarea de noi materiale carbonice microstructurate destinate unui astfel de scop, pot servi in aplicarea unor msuri benefice asupra optimizarii protocoalelor de cultura vegetala in vitro, constituind, cu certitudine, elemente de noutate nu numai la nivel national ci si international.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton