Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Propunerile apicultorilor pentru noul Program National Apicol
Reducerea de la 75 la 50 a numarului de stupi elibigibili in acest program a fost una dintre propunerile agreate in unanimitate de apicultori.
In opinia celor liderilor apicultorilor, cele mai importante propuneri sunt legate de numarul de stupi eligibili in PNA si decontul de cheltuieli pentru care, de data aceasta ministerul, a cerut sa poata fi facut si individual de apicultori.
„Propunerea ministerului era ca bani pentru medicamente, lazi si familii de albine sa se dea doar pentru cei care au peste 75 de stupi, 75.000 de familii, iar noi am cerut sa fie diminuat pragul la 50 de stupi. Argumentul nostru a fost ca exista multe ferme marunte, de subzistenta, care trebuie dezvoltate”, a declarat Ioan Fetea, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Si liderii Romapis au fost de acord cu aceasta propunere care incurajeaza apicultorii sa isi inmulteasca numarul de stupi dar si salveaza sectorul de la pieire.
Cea mai importanta schimbare este cea a pragului de eligibilitate pentru apicultorii care doresc sa acceseze masuri de finantare prin Programul National Apicol 2017-2019.
„Acum pragul este de 75 de stupi iar noi am propus sa se reduca la 50 de stupi. Totusi pragul este cam ridicat pentru ca Romania nu este inca la nivelul in care sa existe foarte multi apicultori cu mai mult de 75 de stupi. Si asa trendul este descrescator al apicultorilor care doresc sa aplice pentru banii prin PNA, daca mentinem pragul la 75 de stupi atunci prea putini apicultori pot lua banii” , a explicat Constantin Dobrescu, vicepresedintele federatiei Romapis
O alta propunere foarte importanta, venita de aceasta data venita din partea ministerului a fost ca si apicultorii care nu apartin de asociatii sa poata depune dosarul pentru decontul cheltuielilor. Aceasta masura practic nu ii mai obliga pe apicultori sa faca parte din vreo forma asociativa.
Constantin Dobrescu spune ca aceasta propunere ar putea ingreuna munca functionarilor APIA iar, pe termen lung, ar putea determina apicultorii sa renunte la formele de sprijin disponibile prin PNA din cauza birocratiei cu care se vor confrunta.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 3.5 din 4 voturiIdei de afaceri in agricultura