Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Recomandari de la medicii veterinari in ceea ce priveste consumul carnii de miel

recomandari-de-la-medicii-veterinari-in-ceea-ce-priveste-consumul-carnii-de-miel

In mod traditional in perioada Pastelui majoritatea populatiei consuma carne de miel sau de ied, oua, branzeturi, cozonac, legume si verdeturi de sezon si alte alimente specifice dupa zona geografica si obiceiuri locale.


Pentru prevenirea aparitiei unui disconfort alimentar, sau toxiinfectii alimentare in perioada sarbatorilor de Paste, cand in mod traditional, consumul acestor alimente de origine animala si vegetala creste in mod considerabil, populatia consumatoare trebuie sa tina cont de anumite aspecte pe care medicii veterinari le reamintesc cu aceasta ocazie.
 
Carnea de miel, potrivit nutritionistilor, este importanta in alimentatie, deoarece reprezinta o sursa importanta de nutrienti indispensabili corpului, in carnea de miel se gasesc acizi grasi Omega 3, aliati in prevenirea maladiilor cardiovasculare.
 
Carnea de miel este o sursa esentiala de zinc, intareste imunitatea, grabeste vindecarea ranilor, intervine in metabolismul celular si in sinteza ADN-ului si ARN ului. Este bogata in vitaminele B3 si B12, contine si carnitina, un aminoacid esential, rar intalnit in alte tipuri de carne, care are rolul de a stimula metabolismul, imbunatateste activitatea splinei si a rinichilor, inlatura starea generala de slabiciune.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Se recomanda aprovizionarea cu carne de miel in mod obligatoriu numai daca are avizul medicului veterinar, mielul sa aiba greutatea cuprinsa intre 14 si 16 kilograme, deoarece carnea mieilor mai cruzi ca varsta, contine mult colagen este indigesta si poate produce discomfort alimentar.
 
Carnea de miel trebuie consumata cu moderatie, deoarece consumata in exces, poate cauza riscul de pancreatita acuta, riscul de guta (inflamatia articulatiilor). sau cresterea nivelului de acid uric, de asemenea nu este recomandata persoanelor care au un nivel ridicat de colesterol in sange.
 
Carnea si organele de miel sau ied, sunt admise pentru consumul public numai daca sunt insotite de un certificat de sanatate publica veterinara si poarta marca de sanatate, care atesta ca animalele, carnea si organele obtinute in urma sacrificarii, au fost supuse examenelor veterinare inainte de sacrificare precum si dupa sacrificare iar in urma rezultatelor nu au fost identificate boli transmisibile de la animale la om sau alte aspecte care ar putea prezenta un risc pentru sanatatea consumatorilor.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016