Publicat in: Diverse
Recomandari de la medicii veterinari in ceea ce priveste consumul carnii de miel
In mod traditional in perioada Pastelui majoritatea populatiei consuma carne de miel sau de ied, oua, branzeturi, cozonac, legume si verdeturi de sezon si alte alimente specifice dupa zona geografica si obiceiuri locale.
Pentru prevenirea aparitiei unui disconfort alimentar, sau toxiinfectii alimentare in perioada sarbatorilor de Paste, cand in mod traditional, consumul acestor alimente de origine animala si vegetala creste in mod considerabil, populatia consumatoare trebuie sa tina cont de anumite aspecte pe care medicii veterinari le reamintesc cu aceasta ocazie.
 
Carnea de miel, potrivit nutritionistilor, este importanta in alimentatie, deoarece reprezinta o sursa importanta de nutrienti indispensabili corpului, in carnea de miel se gasesc acizi grasi Omega 3, aliati in prevenirea maladiilor cardiovasculare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Carnea de miel este o sursa esentiala de zinc, intareste imunitatea, grabeste vindecarea ranilor, intervine in metabolismul celular si in sinteza ADN-ului si ARN ului. Este bogata in vitaminele B3 si B12, contine si carnitina, un aminoacid esential, rar intalnit in alte tipuri de carne, care are rolul de a stimula metabolismul, imbunatateste activitatea splinei si a rinichilor, inlatura starea generala de slabiciune.
 
Se recomanda aprovizionarea cu carne de miel in mod obligatoriu numai daca are avizul medicului veterinar, mielul sa aiba greutatea cuprinsa intre 14 si 16 kilograme, deoarece carnea mieilor mai cruzi ca varsta, contine mult colagen este indigesta si poate produce discomfort alimentar.
 
Carnea de miel trebuie consumata cu moderatie, deoarece consumata in exces, poate cauza riscul de pancreatita acuta, riscul de guta (inflamatia articulatiilor). sau cresterea nivelului de acid uric, de asemenea nu este recomandata persoanelor care au un nivel ridicat de colesterol in sange.
 
Carnea si organele de miel sau ied, sunt admise pentru consumul public numai daca sunt insotite de un certificat de sanatate publica veterinara si poarta marca de sanatate, care atesta ca animalele, carnea si organele obtinute in urma sacrificarii, au fost supuse examenelor veterinare inainte de sacrificare precum si dupa sacrificare iar in urma rezultatelor nu au fost identificate boli transmisibile de la animale la om sau alte aspecte care ar putea prezenta un risc pentru sanatatea consumatorilor.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Importurile de lapte, oua si miere, in crestere
Importurile de lapte, oua si miere, in crestere
In primele sase luni din acest an, in crestere cu aproape 14% fata de perioada similara a anului...
Doua treimi din exportul de porumb al UE, de provenienta romaneasca
Doua treimi din exportul de porumb al UE, de provenienta romaneasca
Exporturile de porumb ale Uniunii Europene in sezonul 2020/2021, care a inceput la 1 iulie 2020,...
AFIR, sesiune noua de proiecte pentru tinerii fermieri din strainatate
AFIR, sesiune noua de proiecte pentru tinerii fermieri din strainatate
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a anuntat ca deschide, in perioada 4...
Sase noi preparate romanesti, recunoscute de MADR ca produse traditionale
Sase noi preparate romanesti, recunoscute de MADR ca produse traditionale
”Astfel, acesta a primit atestat pentru sase produse traditionale obtinute din carne de...

Ultima ora

Cum trebuie transportat laptele de la fermă la procesator în siguranță
Cum trebuie transportat laptele de la fermă la procesator în siguranță
  Între momentul mulsului și transformarea în produse lactate finite,...
Adaposturi moderne pentru animale: de ce tot mai multi stapani aleg plexiglasul sau policarbonatul
Adaposturi moderne pentru animale: de ce tot mai multi stapani aleg plexiglasul sau policarbonatul
Plexiglasul si policarbonatul nu sunt doar materiale tehnice, sunt solutii practice si estetice...
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton