Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reducerea TVA la paine este doar un prim pas in combaterea evaziunii

reducerea-tva-la-paine-este-doar-un-prim-pas-in-combaterea-evaziunii

Introducerea cotei reduse de TVA de 9% la paine si produsele de panificatie este un pas important in directia reducerii evaziunii fiscale in acest sector. Reprezentantii companiei de consultanta fiscala PwC Romania sustin, insa, ca aceasta masura trebuie corelata cu o canalizare a eforturilor inspectiilor fiscale catre zonele care prezinta un risc fiscal ridicat si, in acelasi timp, cu simplificarea procesului de plata a taxelor.


"Introducerea de la 1 septembrie a cotei reduse de TVA este o masura pe care mediul de afaceri a cerut-o de mai multa vreme. De altfel, Romania era unul dintre putinele state europene care nu aplica cote diferentiate de TVA pentru alimentele de baza. Dincolo de beneficiile sociale ale acestei masuri, este de asteptat ca aceasta sa duca si la o stimulare a consumului, iar, daca va fi corelata cu o activitate sustinuta de control, vom putea asista in timp la reducerea evaziunii fiscale din acest sector", a declarat Daniel Anghel, specialist in consultanta fiscala la PwC Romania.
 
Acesta considera ca "ar fi de dorit ca, in timp, cota redusa de TVA sa fie extinsa si la alte alimente de baza asa cum sunt carnea, laptele, zaharul sau uleiul". In opinia sa, pentru diminuarea evaziunii in sectorul de morarit si panificatie, reducerea taxelor nu este suficienta. Ea trebuie corelata cu masuri de ordin legislativ si administrativ. Specialistul remarca, de asemenea, cresterea accizelor la alcool, o masura luata de Guvern pentru a diminua impactul reducerii TVA asupra bugetului. 
 
"Asa cum s-a demonstrat, introducerea taxarii inverse la cereale a reprezentat o masura care a diminuat evaziunea fiscala din acest sector, dar in acelasi timp nevoie in continuare de masuri fiscale curajoase pentru a combate concurenta fiscala neloiala si a creste gradul de colectare a veniturilor la buget. in acest context, introducerea taxarii inverse si la livrarile de energie catre companii si pentru tranzactiile cu certificate verzi, masura permisa de Bruxelles, se adauga in mod firesc masurilor anti-evaziune initiate de autoritatile fiscale", a precizat Daniel Anghel.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
O reducere vizibila a evaziunii fiscale nu poate fi asigurata fara o completare a initiativelor de mai sus cu alte masuri, atat de ordin legislativ (cum ar fi implementarea taxarii inverse si pentru alte domenii ce reprezinta un risc fiscal ridicat), cat si de ordin administrativ, cum ar fi reforma ANAF, focalizarea inspectiilor fiscale pe zonele cu risc sporit de evaziune fiscala.
 
Pe de alta parte, spun reprezentantii PwC, pentru a compensa efectele bugetare ale reducerii TVA la produsele de panificatie, Executivul s-a orientat catre introducerea unor accize noi. Astfel, in sfera accizelor nearmonizate se vor introduce accize pentru bijuteriile din aur, armele de vanatoare, ceasuri sau masini de lux. Pentru accizele armonizate, s-a propus majorarea accizei pentru alcoolul etilic de la 750 euro la 1000 euro pe hl de alcool pur.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016