Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reprezentantii marilor magazine sustin revizuirea legii comercializarii produselor alimentare

reprezentantii-marilor-magazine-sustin-revizuirea-legii-comercializarii-produselor-alimentare

Reactia acestora vine in urma anuntului facut de ministrul Achim Irimescu privind necesitatea modificarii cotei de produse la raft care trebuie sa provina din lantul scurt de aprovizionare.


In urma anuntului facut zilele trecute de ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, care preciza ca  Romania risca o procedura de infringement, daca nu va modifica prevederea din Legea privind comercializarea produselor alimentare, potrivit careia marile magazine sunt obligate sa expuna la raft, in proportie de 51%, produse romanesti provenite de pe lantul scurt, Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania a remis un comunicat prin care isi exprima deplinul acord pentru modificarea acestei legi.
 
Reprezentantii marilor magazine cer chiar ca revizuirea sa fie facuta cat mai rapid, pentru ca legea in actuala sa forma nu a adus nimic bun, creand doar mai multe bulversari pe piata.
 
„Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania a luat nota de declaratiile Ministrului Agriculturii referitoare la atentionarea Comisiei Europene privind riscul de infringement in cazul Legii 150/ 2016. In legatura cu optiunile enuntate de domnul ministru privind continuarea procesului legislativ, consideram ca esentiala este respectarea legalitatii si nu tertipuri tactice fara finalitate. In timpul dezbaterilor proiectului de modificare a Legii 321/2009 am semnalat autoritatilor competente problemele pe care le poate genera adoptarea unor amendamente vadit nefundamentate, menite sa creeze, cu orice pret, doar false asteptari. Credem ca intreaga Lege 150/2016 trebuie revizuita cat mai repede pentru ca, asa cum am anticipat, nu a adus nimic bun nimanui si, pe langa riscul de infringement si aparitia altor vulnerabilitati legale, a produs si masive bulversari in piata”, se arata in comunicatul remis de reprezentantii retailerilor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Totodata acestia precizeaza ca sunt gata sa colaboreze cu institutiile statului si cu organizatiile profesionale pentru elaborarea unei legi corecte in domeniul comercializarii produselor alimentare, in beneficiul general al operatorilor economici, avand ca obiective sustinerea si promovarea producatorilor locali si a produselor romanesti, in conditiile economiei libere de piata si, mai ales, in folosul consumatorilor.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016