Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania a impus embargou comertului cu lapte si produse lactate bulgaresti

romania-a-impus-embargou-comertului-cu-lapte-si-produse-lactate-bulgaresti

Acestea se datoreaza evolutiei ingrijoratoare a dermatozei nodulare bovine inregistrate un cazul mai multor animale din tara vecina.


ANSVSA a anuntat la finele saptamanii trecute ca a impus o serie de restrictii in comertul cu lapte si produse lactate provenite din Bulgaria din cauza evolutiei dermatozei nodulare contagioase a bovinelor.
 
Produsele vizate de aceste restrictii sunt colostru, lapte nepasteurizat si produse lactate nepasteurizate (cascaval din lapte nepasteurizat, branza proaspata, parmezan, anumite tipuri de iaurt, anumite tipuri de produse traditionale) obtinute de la bovinele din Bulgaria.
 
„In data de 14 iunie 2016 a fost adoptata de catre Comisia Europeana, in cadrul Comitetului Permanent pentru Plante, Animale, Alimente si Furaje, sectiunea Igiena, Decizia privind aprobarea programului de vaccinare de urgenta impotriva dermatozei nodulare a bovinelor pe intreg teritoriul Bulgariei. Conform acesteia, zona de restrictie mentionata in Decizia 2016/645 de punere in aplicare a Comisiei Europene din 22 aprilie 2016, privind anumite masuri de protectie impotriva dermatozei nodulare contagioase din Bulgaria, s-a extins la tot teritoriul Bulgariei, acesta fiind considerat in totalitate zona de restrictie”, se arata intr-un comunicat al ANSVSA.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit sursei citate, in Codul Terestru al Organizatiei Mondiale pentru Sanatatea Animalelor este stipulat faptul ca o tara este considerata infectata cu virusul DNCB in urma confirmarii unui focar in teritoriu sau ca urmare a utilizarii vaccinarii impotriva virusului dermatozei nodulare contagioase a bovinelor.
 
„Tinand cont de cele mentionate anterior si in concordanta cu Decizia de punere in aplicare 2016/645/CE a Comisiei Europene din 22 aprilie 2016 privind anumite masuri de protectie impotriva DNCB din Bulgaria este interzisa introducerea pe piata, in afara zonei de restrictii (teritoriul Bulgariei) si expedierea in alte state membre si tari terte, a urmatoarelor produse obtinute de la bovine: colostru, lapte nepasteurizat si produse lactate nepasteurizate”, se mai arata in comunicat.
 
Conform articolului 7 al Deciziei mentionate anterior, prin derogare de la interdictia mentionata la articolul 3, autoritatea competenta poate autoriza introducerea pe piata a laptelui destinat consumului uman, obtinut de la bovinele tinute in ferme situate in zona de restrictii, daca laptele a fost supus unui tratament (prevazut in partea A a anexei IX la Directiva 2003/85/CE).
 
Totodata, transporturile spre alte state membre trebuie sa fie insotite de un certificat oficial de sanatate, in conformitate cu modelul prezentat in anexa la Regulamentul (CE): "Laptele sau produsele lactate in conformitate cu Decizia de punere in aplicare (UE) 2016/645 a Comisiei din 22 aprilie 2016 privind anumite masuri de protectie impotriva dermatozei nodulare contagioase din Bulgaria".
 
In data de 22 iunie, ANSVSA anunta ca numarul focarelor de dermatoza nodulara contagioasa a bovinelor in tarile din Balcani se ridica in prezent la 281, cele mai multe fiind confirmate in Bulgaria, respectiv 173 de focare. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016