Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania are de inapoiat 800 de milioane de euro, bani ramasi nealocati din vechiul PNDR

romania-are-de-inapoiat-800-de-milioane-de-euro-bani-ramasi-nealocati-din-vechiul-pndr

Alocarea totala prin PNDR 207-2013 a fost de 9,67 miliarde de euro, bani care trebuiau contractati pana la finele lui 2013, dar care mai pot fi platiti pana la sfarsitul lui 2015.


Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu a precizat la inceputul acestei saptamani ca in perioada urmatoare, Romania va trebui sa returneze catre Comisia Europeana cel putin 800 de milioane de euro din fondurile alocate pe dezvoltare rurala prin PNDR 2007-2013, bani care nu au fost accesati de beneficiari.
 
„Avem foarte multe fonduri alocate prin PNDR 20014-2020,  am avut si pentru perioada anterioara, dar din pacate nu am reusit sa le utilizam in integralitate. Cel putin 800 de milioane de euro vor fi returnati Comisiei Europene si este dureros ca se intampla asa pentru ca va imaginati, cu 800 de milioane de euro se puteau face multe afaceri in mediul rural care sa aduca o viata mai buna fermierilor si mai ales celor care desfasoara activitatea in afara agriculturii. Din pacate, in mediul rural principalul furnizor de locuri de munca este totusi agricultura”, a declarat in aacest sens seful MADR.
 
Fondurile totale reziliate in perioada derularii PNDR 2007-2013 se ridicau la aproximativ 1,3 miliarde de euro, iar estimarile in privinta dezangajarilor totale, pana la inchiderea programului, erau potrivit estimarilor de cel mult un miliard de euro.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

De la demararea PNDR in anul 2008, AFIR a primit si verificat peste 150.000 cereri de finantare, in valoare de peste 18,5 miliarde de euro, dintr-un total disponibil din fonduri europene de 5,9 miliarde de euro, numai pentru finantarea proiectelor de investitii.
 
La mijlocul lunii noiembrie, fostul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, declara in conferinta de bilant ca fondurile europene atrase in trei ani si sase luni de mandatau depasit opt miliarde de euro, atat ca plati directe, cat si pe fonduri de investitii. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016