Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania, cel mai important producator de miere din UE

romania-cel-mai-important-producator-de-miere-din-ue

La nivel national, sunt inregistrati in jur de 40.000 de apicultori, peste 60% dintre acestia fiind membrii ACA, cu un efectiv de 900.000 de familii de albine.

Ministrul Petre Daea a deschis in data de zilele trecute lucrarile Conferintei „Apicultura in context european si mondial”, eveniment organizat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale cu prilejul Zilei Mondiale a Albinei.
 
Alaturi de ministrul Agriculturii s-au aflat secretarul de stat Daniel Dumitru Botanoiu, directori generali ai directiilor de specialitate din MADR si experti tehnici.
 
„In ultimii ani sectorul apicol din Romania a cunoscut o dezvoltare semnificativa datorita programelor de sprijin financiar de la bugetul UE sau national astfel incat, in prezent am ajuns sa ne situam pe locul al 2-lea in Uniunea Europeana, dupa Spania, ca numar al familiilor de albine si pe primul loc la productia de miere. Prin accesarea acestor programe, apicultorii au putut achizitiona material biologic cu valoare certificata, cutii si utilaje apicole moderne pentru dezvoltarea acestei activitati in vederea obtinerii de produse competitive, atat pe piata interna, cat si la export”, a declarat ministrul.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Daea a mentionat ca Romania acorda o atentie deosebita sectorului apicol din punctul de vedere al agriculturii, al protectiei plantelor si al agriculturii sustenabile, deoarece albinele au un impact mare asupra echilibrului ecologic.
 
Totodata, se are in vedere asigurarea functionarii integrate a tuturor sectoarelor, dar si sustinerea programelor de sprijin, de cercetare, inovare si de educatie pentru sectorul apicol, pentru a se asigura ca apicultura face parte in continuare din productia agricol.
 
La nivel national, sunt inregistrati in jur de 40.000 de apicultori, peste 60% dintre acestia fiind membrii ACA, cu un efectiv de 900.000 de familii de albine.
 
In ultimii 2-3 ani, consumul de miere a inregistrat o crestere de 15%, pana la 550 de grame pe locuitor pe an, insa si in aceste conditii Romania se afla tot la coada clasamentului, la nivel european.
 
Datele statistice arata ca romanii consuma de 3-4 ori mai putina miere comparativ cu cele doua kilograme consumate in Germania sau 1,5 kilograme in Olanda si Belgia

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016