Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania, cel mai mare consumator de produse agricole provenite din Republica Moldova

romania-cel-mai-mare-consumator-de-produse-agricole-provenite-din-republica-moldova

Declaratia ii apartine ministrului moldovean al agriculturii, prezent zilele trecute la Bucuresti.


Desi Republica Moldova a crescut in ultima perioada vanzarile si exporturile de produse agricole si alimentare catre Uniunea Europeana, Romania ramane in continuare cel mai mare consumator de astfel de produse provenite din Moldova.
 
Informatia a fost oferita la sfarsitul saptamanii trecute de Ion Sula, ministrul Agriculturii din Republica Moldova, cu prilejul unei vizite facute la Bucuresti. Acesta a declarat ca „pe parcursul ultimilor ani, Republica Moldova s-a bucurat de un suport constant din partea Romaniei. Pe partea de agricultura si dezvoltare rurala, Republica Moldova are un potential enorm, dar care trebuie valorificat odata cu semnarea acordului de asociere si prin punerea in practica a acordului de liber schimb. Am inceput sa crestem vanzarile si exporturile pe piata Uniunii Europene, dar Romania este in continuare cel mai mare consumator de produse agroalimentare din Republica Moldova. Totodata, importam din Romania produse agroalimentare, sunteti a treia tara, daca ne referim la structura importurilor de astfel de produse. De asemenea, atunci cand vorbim de partea institutionala, pentru a putea face fata provocarilor, inclusiv pe armonizarea legislatiei, ne dorim sa acumulam experienta necesara in asa fel incat agricultura din Republica Moldova sa devina si ea parte a Uniunii Europene”.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Ministrul moldovean al Agriculturii a vorbit si despre productia agricola din acest an spunand in acest sens ca „avem o productie de legume si fructe mai mica decat anul trecut, la fel si la cereale si la culturi tehnice, dar o parte poate fi exportata pe piata UE, iar restul ramane pe piata traditionala asa cum am valorificat productia si anterior. O parte din problemele producatorilor moldoveni sunt similare cu cele ale agricultorilor din Romania, avand legatura cu valorificarea productiei. O parte dintre producatori sunt orientati pentru exporturi, dar avem probleme pe partea de siguranta a alimentelor si de trasabilitatea produselor. Acum suntem in perioada cand dezvoltam infrastructura necesara, respectiv laboratoare, astfel incat produsele agroalimentare moldovenesti sa poata sa fie recunoscute si pe alte piete. Comparativ cu Romania nu avem subventii la hectar, ci doar subventii pentru investitii, dar bugetul este mult mai mic”.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016