Romania isi pastreaza cota de pescuit la calcan si in 2014
Publicat la data de 19 Dec. 2013 in:
Diverse Cota pentru calcan a Romaniei a ramas neschimbata pentru 2014, desi Comisia Europeana propusese diminuarea acesteia cu 15% si mentinerea cotei la sprot.
Ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Lucia Varga, a participat luni la reuniunea Consiliului Agricultura-Pescuit, componenta pescuit, desfasurata la Bruxelles. La aceasta reuniune care se stabilesc cotele de pescuit pentru anul urmator.
"Romania a reusit mentinerea cotelor de calcan la nivelul celor din 2013, pentru a sprijini comunitatile de pescari, a caror situatie sociala este deja dificila. In acelasi timp, ne-am luat angajamentul de a promova o politica durabila de pescuit la Marea Neagra", a declarat Lucia Varga.
Comisia Europeana a apreciat eforturile sustinute ale Romaniei pentru asigurarea masurilor de monitorizare si control a pescuitului si debarcarilor de calcan, iar Romania s-a angajat sa continue activitatile de cooperare cu Bulgaria si Comisia Europeana îin vederea atingerii politicii comune de pescuit.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
Trebuie sa se tina cont de situatia speciala a bazinului Marii Negre, unde, pe langa Romania si Bulgaria, state membre ale Uniunii Europene, desfasoara activitati de pescuit si Federatia Rusa, Ucraina, Georgia si Turcia. Pentru protejarea si exploatarea durabila a resursei piscicole este necesara largirea dialogului cu aceste tari si stabilirea unor masuri similare pentru conservarea resursei pe termen lung.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>