Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Romania nu s-a decis asupra directivei CE privind produsele din tutun
Tara nostra nu a transmis inca o pozitie oficiala referitoare la Directiva Comisiei Europene in ceea ce priveste produsele din tutun, dar Ministerul Agriculturii este de parere ca noile masuri vor afecta mici cultivatori de tutun si productia de tigarete.
„Desi Romania nu a transmis inca o pozitie oficiala referitoare la noile norme europene privind produsele din tutun, noi, Ministerul Agriculturii, sustinem ca aceste reglementari ii vor afecta pe mici producatori de tutun, care se afla in cele mai sarace zone ale tarii, chiar daca in ultimii ani suprafetele cultivate cu tutun in Romania au scazut semnificativ”, a afirmat secretarul de stat in MADR, Achim Irimescu.
Printr-o astfel de masura, nu se va reduce numarul de fumatori din Uniunea Europeana, dar va creste importul de tutun si de tigarete pe piata unica si se va extinde piata neagra de tigarete, considera tarile membre care sunt impotriva acestei directive a CE.
„Toate tarile din grupul de lucru la nivelul Comisiei, mai putin Slovenia, sustin ca masurile europene nu vor conduce la reducerea numarului de fumatori din Uniunea Europeana, insa vor contribui la cresterea importurilor de tutun si tigarete in UE si la cresterea pietei negre, in paralel cu diminuarea productiei de tutun la nivel european”, a mai declarat secretarul de stat, Achim Irimescu.
Ministrul Agriculturii, comenteaza in legatura cu revizuirea Directivei 37/2001/EC, ca este necesar un acord asupra realizarii unei politici publice in domeniul tutunului prin care sa se reglementeze, in special, combaterea comertului ilicit cu tutun, dat fiind faptul ca piata neagra de tutun reprezinta 30% din comertul acestei industrii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
Ministerul mai este interesat si de reglementarea filierei de comercializare a tutunului din punct de vedere al sigurantei alimentare, pentru ca acesta, prin modul de consum, trebuie asimilat drept aliment, chiar daca nu este tocmai un aliment. Romania trebuie sa se alinieze statelor membre, care practica deja aceste norme.
Sursa foto: www.sxc.hu
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi