Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Romaniei i-a fost incredintata presedintia Comisiei pentru agricultura si mediu a Ligii Europene pentru Cooperare Economica
Liga Europena pentru Cooperare Economica este organism neguvernamental precursor al formarii Uniunii Europene.
In acest an Romania detine in premiera presedintia Comisiei pentru agricultura a Ligii Europene pentru Cooperare Economica comisie care a fost mai putin activa dupa 2005, insa, intre timp, acestei comisii i s-a adaugat si componenta de mediu, iar activitatea ii va fi din ce in ce mai intensa.
Din partea romana, presedinte al comisiei a fost numit Valeriu Steiu, care a precizat ca „ pentru Romania, este o onoare de a ocupa aceasta pozitie, dar si o responsabilitate foarte mare. Dorinta noastra este sa debutam cu dreptul si in anii care urmeaza sa avem un rol foarte important. In trecut, doar tari - Austria si Franta - au detinut presedintia acestei comisii si iata ca acum, pentru prima data, este si o tara din estul Europei in fruntea comisiei”, mentionand totodata ca mandatul nu este unul cu durata limitata, depinzand de activitatile intreprinse in perioada urmatoare.
Despre Liga Europena pentru Cooperare Economica, un organism ceva mai putin cunoscut, Valeriu Steiu spune ca este o organizatie mai veche, care a initiat miscarea ce a dus la formarea Uniunii Europene, moment din care a intrat intr-un con de umbra. „Organizatia este foarte activa in special in zona bancara, unde exista un consiliu monetar foarte influent in politicile financiare europene. Din ceea ce inseamna Consiliul Bancar au fost foarte multe propuneri de succes care au influentat politicile, inclusiv adoptarea euro din anii trecuti. Sunt oameni cu o experienta fantastica, care au trecut prin diferite institutii europene si mondiale”, a mai precizat Steiu.
Liga numara in jur de 22 de membri din tarile UE, dar si din alte state care nu sunt membre, precum Armenia sau cele din fosta Iugoslavie, fiind foarte activa pe zona bancara.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Printre obiectivele Romaniei in cadrul acestei comisii se numara si tema privind agricultura si protectia mediului in Europa Centrala si de Est, un altul vizand dezbaterile pe pilonul semnificativ de inverzire inclus in noua Politica Agricola Comuna, care nu este suficient cunoscut. „Dorim sa avem discutii si pe problema neonicotinoidelor, pentru ca interesul Romaniei si al tarilor din zona este de a continua pe acest demers in agricultura. Pe urma, se doreste echilibrarea platilor intre tari, convergenta sumelor care se ofera. Ne dorim sa avem aceste discutii in viitoarele reuniuni pentru ca avem influenta in zona financiara, dar si sa imbunatatim comunicarea cu fermierii”, a declarat in acest sens presedintele comisiei.
Autor:
Catalin Adrian Tintareanu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News