Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romsilva vrea sa investeasca bani europeni pentru dezvoltarea ariilor protejate

romsilva-vrea-sa-investeasca-bani-europeni-pentru-dezvoltarea-ariilor-protejate

Regia Nationala a Padurilor (RNP) - Romsilva are nevoie de cinci milioane de euro anual pentru intretinerea ariilor protejate pe care le are in administrare. Romsilva nu poate cheltui insa mai mult de 2,5-3 milioane de euro, in conditiile in care suprafata impadurita in ariile protejate apartinand de regie s-au redus simtitor.


In  opinia directorului Romsilva, Adam Craciunescu, situatia ariilor protejate poate fi imbunatatita pe de o parte prin accesarea fondurilor europene, dar si prin transformarea acestora in centre de profit, prin dezvoltarea activitatilor turistice. 
 
"Noi facem anual cheltuieli de circa 12 milioane de lei pentru administrarea ariilor protejate, insa acesti bani pot fi multiplicati prin proiecte si accesari de fonduri europene. in mai putin de 10 ani s-au accesat peste 100 de milioane de euro, s-a creat o infrastructura in aceste administratii, dar mai sunt si zone in care nu mai avem paduri ale statului. De exemplu, in parcul din Muntii Rodnei toate padurile de acolo sunt private sau proprietate ale UAT. Mai avem foarte putine hectare cu paduri de stat in unele arii protejate si in aceste conditii nu mai avem interes sa investim. Deocamdata asteptam sa vedem cum va iesi in 2014 actul normativ privind ariile protejate", a declarat Adam Craciunescu, citat de Agerpres.

In Romania exista 28 de arii protejate

 
Potrivit datelor oferite de Federatia Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS), cele 28 de arii protejate din Romania sunt vizitate anual de circa doua milioane de turisti. Din suprafata totala protejata de 850.000 de hectare, 560.000 de hectare sunt suprafete impadurite. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Conform legislatiei in vigoare, prin arie naturala protejata se intelege acea zona terestra si/sau acvatica in care exista specii de plante si animale salbatice, elemente si formatiuni biogeografice, peisagistice, geologice, paleontologice, speologice sau de alta natura, cu valoare ecologica, stiintifica ori culturala deosebita, care are un regim special de protectie si conservare, stabilit conform prevederilor legale.
 
Suprafata totala a fondului forestier proprietate publica a statului, administrat de RNP - Romsilva, prin 41 de directii silvice si ICAS, in cadrul a 323 ocoale silvice si 10 baze experimentale, este de 3.245.204 ha (la data de 31.12.2012), reprezentand aproximativ jumatate din fondul forestier national.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016