Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Schimbari de producedura in aplicarea schemei ajutoarelor pentru IMM-uri
Guvernul a aprobat recent cresterea bugetului pentru ajutoarele de minimis acordate IMM-urilor care fac investitii, de la 400 milioane lei la 500 milioane lei (125 milioane euro), plata ajutorului efectuandu-se pana la finele anului 2015. Modificarile la schema de minimis prevad, printre altele, scaderea plafonului maxim de la 200.000 de euro la 100.000 de euro si lungirea perioadei de inscriere la zece zile. De asemenea, urmeaza sa fie acordate punctaje fiecarui proiect, renuntandu-se la aprobarea acestora in functie de data inscrierii.
Din schema ajutoarelor de minimis pentru IMM-uri a fost retrasa obligativitatea firmelor de a pastra un anumit numar de ani locurile de munca, aceasta conditie fiind inlocuita cu un punctaj variabil in functie de numarul locurilor de munca. Totodata, punctajele difera si in functie de domeniul de activitate, avantaj avand firmele din productie. Un alt avantaj il vor avea firmele cu sediul in mediul rural.
"Indicatorii sunt urmatorii: pentru productie - 35 de puncte, pentru servicii, sanatate, asistenta - 20 puncte si la cercetare - 30 de puncte, deci maxim de puncte la productie. Pe cine vrem noi sa ajutam, cine sunt cele mai fragile, in functie de marime si atunci am spus dam maxim de puncte de microintreprinderi - 15 puncte, la intreprindere mica - 10 puncte, la intreprindere mijlocie - 5 puncte. Al treilea indicator, de departajare cumva, este acel numar de oameni. Daca aveti un angajat primiti 15 puncte, daca angajati doua locuri de munca nou create - 20 de puncte, 3 locuri de munca - 25, 4 locuri - 30 si cinci locuri - 35", a declarat Ministrul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini.
Firmele pot sa obtina punctaje de pana la 100 de puncte, cel minim pentru a fi aprobate fiind de 60 de puncte.
"Totalul care se poate face este de 100 de puncte, dar punctajul minim pentru aprobare este de 60 de puncte. Atunci lasam liber zece zile sa se inscrie toata lumea, facem o ierarhizare in functie de puncte, iar daca pana la 60 de puncte sunt mai multi decat avem noi fonduri, le pastram in banca de date si luptam sa suplimentam in anul urmator banii si raman valabile proiectele depuse", a completat ministrul Grapini.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Sesiunea de inregistrare care debutase la Ministerul Finantelor la sfarsitul lunii august a fost anulata, urmand sa se reia ulterior.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi