
GUSTOS DE ALBA - TARG DE PRODUSE TRADITIONALE LA ALBA IULIA 14 MAI 2011 produse traditionale, produse ecologice, targ cu vanzare, traditie culinara, RESPECTA traditia produselor ecologice, romanesti
Consiliul Judeţean Alba organizează în zilele de 13 și 14 mai cea de-a doua ediţie a Târgului Gustos de Alba, eveniment dedicat promovării producătorilor din industria alimentară locală precum și valorificării tradițiilor culinare din această zonă. Târgul va avea loc între orele 10.00-18.00 în spațiul expozițional din apropierea Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia și va avea ca principal partener firma Albalact.
În cadrul târgului vor fi prezentate produse alimentare de carmangerie, panificație, patiserie, cofetărie, apicultura, viticultura, legumicultura și produse lactate fabricate în județul Alba. O secțiune aparte va fi dedicată mâncărurilor tradiționale, fiind prezentate preparate culinare realizate după rețete străvechi, precum mieluț la ceaun, tocănita de vițel si sărmăluțe cu varza acra, Înturnat de Cărări, balmoș.
„Am organizat acest târg din dorința de a promova produsele alimentare realizate în județul Alba, dar și tradiția culinară deosebit de valoroasă a acestor locuri. Programul este foarte variat și Alba va deveni, pentru două zile, capitala gustului românesc autentic.” – a declarat Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.
O noutate la ediția din acest an este promovarea conceptului de slow food. Consiliul Județean Alba alăturându-se, încă de la începutul anului, acestei mișcări mondiale care promovează alimentația sănătoasă, bazată pe alimente de calitate.
Produsele culinare vor fi completate de renumitele vinuri produse in județul Alba, vizitatorii putând găsi la târg rosul podgoriilor de pe valea Târnavelor, din zona Aiudului, a podișului Secașelor si din împrejurimile Alba Iuliei. Pentru vizitatori au fost pregătite o serie de surprize sub formă de concursuri, tombole, degustări şi demonstraţii culinare. Un moment special îl va constitui prezentarea fripturii de Turda, moment susţinut de Asociaţia Slow Food Turda şi Jakab Arpad, in vârsta de 87 de ani, moștenitorul rețetei de friptura.
Nu vor lipsi nici momentele culturale, fiind pregătită o reprezentaţie surpriză chiar în piaţa volantă ce se va desfăşura, de această dată, în apropierea târgului. Alături de Consiliul Judeţean Alba parteneri în organizarea acestui eveniment sunt: Primăria Municipiului Alba Iulia, Asociaţia Ţara Vinului Alba, Mio Delicia, Prefera Foods, Fuchs Condimente, Slow Food Turda si Slow Food Târnava Mare.
În cadrul târgului vor fi prezentate produse alimentare de carmangerie, panificație, patiserie, cofetărie, apicultura, viticultura, legumicultura și produse lactate fabricate în județul Alba. O secțiune aparte va fi dedicată mâncărurilor tradiționale, fiind prezentate preparate culinare realizate după rețete străvechi, precum mieluț la ceaun, tocănita de vițel si sărmăluțe cu varza acra, Înturnat de Cărări, balmoș.
„Am organizat acest târg din dorința de a promova produsele alimentare realizate în județul Alba, dar și tradiția culinară deosebit de valoroasă a acestor locuri. Programul este foarte variat și Alba va deveni, pentru două zile, capitala gustului românesc autentic.” – a declarat Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
O noutate la ediția din acest an este promovarea conceptului de slow food. Consiliul Județean Alba alăturându-se, încă de la începutul anului, acestei mișcări mondiale care promovează alimentația sănătoasă, bazată pe alimente de calitate.
Produsele culinare vor fi completate de renumitele vinuri produse in județul Alba, vizitatorii putând găsi la târg rosul podgoriilor de pe valea Târnavelor, din zona Aiudului, a podișului Secașelor si din împrejurimile Alba Iuliei. Pentru vizitatori au fost pregătite o serie de surprize sub formă de concursuri, tombole, degustări şi demonstraţii culinare. Un moment special îl va constitui prezentarea fripturii de Turda, moment susţinut de Asociaţia Slow Food Turda şi Jakab Arpad, in vârsta de 87 de ani, moștenitorul rețetei de friptura.
Nu vor lipsi nici momentele culturale, fiind pregătită o reprezentaţie surpriză chiar în piaţa volantă ce se va desfăşura, de această dată, în apropierea târgului. Alături de Consiliul Judeţean Alba parteneri în organizarea acestui eveniment sunt: Primăria Municipiului Alba Iulia, Asociaţia Ţara Vinului Alba, Mio Delicia, Prefera Foods, Fuchs Condimente, Slow Food Turda si Slow Food Târnava Mare.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News