Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se cauta solutii pentru atragerea tinerilor catre sectorul agricol

se-cauta-solutii-pentru-atragerea-tinerilor-catre-sectorul-agricol

Organizatia non-profit HelpAge International sustine ca fermierii, ca si grup demografic, tind sa aiba o varsta mai mare decat media populatiei in ansamblu.


In intreaga lume fermierii sunt o populatie in varsta deoarece sectorul agricol nu reuseste sa atraga tineri talentati care prefera sa mearga la oras in cautarea unui loc de munca.
 
Potrivit expertilor, micile ferme produc peste 70% din hrana mondiala si, pentru a fi sigur ca exista suficiente astfel de ferme pentru a hrani o populatie mondiala in crestere, agricultura are nevoie de o renovare pentru a-i atrage pe tineri.
 
Organizatia non-profit HelpAge International sustine ca fermierii, ca si grup demografic, tind sa aiba o varsta mai mare decat media populatiei in ansamblu. De exemplu, potrivit datelor Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), in Africa, varsta medie a fermierilor este 60 de ani in timp ce aproximativ 60% din populatia continentului are o varsta mai mica de 24 de ani.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„La nivel mondial exista o posibila problema creata de faptul ca fermierii imbatranesc, in special micii fermieri din tarile cu venituri reduse”, a declarat Mark Gorman, consilier la HelpAge.
 
Potrivit acestuia, modernizarile aduse infrastructurii rurale precum furnizarea de curent electric si acces la subventii si credite i-ar ajuta pe fermierii in varsta si de asemenea i-ar incuraja pe copii lor sa raman in agricultura.
 
Expertii sustin ca agricultura trebuie transformata astfel incat sa ofere tinerilor o alternativa atractiva la viata in mediul urban.
 
„Sectorul fermelor in tarile in curs de dezvoltare nu este atractiv. Problema se agraveaza pentru ca tehnologiile pe care le utilizeaza nu sunt cele mai productive, nu exista infrastructura si exista probleme cu dreptul de proprietate”, a declarat economistul FAO, Panagiotis Karfakis.
 
Potrivit acestuia, detinerea terenului este un stimulent pentru ca fermierii sa investeasca in imbunatatirea productivitatii, ceea ce ulterior le majoreaza veniturile.
 
„Daca agricultura vrea sa fie atractiva nu poate fi aceeasi agricultura pe care am vazut-o in generatiile precedente. Aceasta inseamna considerarea agriculturii ca un business si investitii in tehnologii moderne”, a declarat David Suttie, analist la International Fund for Agricultural Development.
 
„Tinerii refuza sa munceasca la camp cu tehnologia actuala. Ar trebui interzisa sapa in Africa, altfel ne vom pierde tinerii”, a afirmat, la randul sau, Anne Mbaabu, director de program la Alliance for a Green Revolution in Africa. Potrivit acesteia, accesul la seminte, ingrasaminte si piete sunt esentiale pentru a face agricultura mai usoara, mai productiva si mai profitabila.
 
In opinia economistului FAO, Panagiotis Karfakis, cei care decid sa renunte la o cariera in oras pentru a deveni fermieri fac o alegere inteligenta.
 
„Daca toata lumea pleaca din agricultura spre industrie si servicii, cei care vor ramane in sectorul agricol vor avea un profit urias”, apreciaza Karfakis.
 
La randul sau, David Suttie crede ca accentul ar trebui pus pe cresterea productivitatii in loc sa faci din numarul de tineri un obiectiv in sine.
 
 Un alt aspect este faptul ca intr-o lume din ce in ce mai urbanizata, in ultimii ani fermele urbane au devenit la moda astfel ca, potrivit unui studiu din 2014, locuitorii din orasele din intreaga lume lucrau o suprafata de teren echivalenta cu Uniunea Europeana.
 
Desi acest trend este binevenit, expertii avertizeaza ca fermierii urbani nu vor putea sa-si asigure singuri necesarul de hrana prea curand. Principalul factor constrangator este spatiul, in conditiile in care, din cauza urbanizarii rapide, orasele devin mai aglomerate ca niciodata. Potrivit estimarilor ONU, in anul 2050 doua treimi din populatia lumii va trai in orase, fata de jumatate in prezent. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016