Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se va mai aplica sau nu taxarea inversa la cereale si plante tehnice si dupa luna mai?

se-va-mai-aplica-sau-nu-taxarea-inversa-la-cereale-si-plante-tehnice-si-dupa-luna-mai

Marti, in cadrul forumului de agricultura organizat de Finmedia, presedintele Federatiei Nationale Pro Agro, Alexandru Jurconi, a vorbit despre sistemul taxarii inverse la cereale si plante tehnice. Acesta a declarat ca are informatii ca Romaniei i-a fost refuzata cererea de prelungire a aplicarii acestui sistem, care expira in luna mai 2013. El a atras atentia ca evaziunea fiscala va exploda, in contextul in care Ungaria si Bulgaria vor beneficia in continuare de aplicarea lui, iar Romania nu.


"Taxarea inversa pe cereale si plante oleaginoase este miza domeniului fiscal pe anul bugetar 2013, ca sa nu mai vorbesc de incarcatura fiscala a anilor urmatori. in termeni simpli, taxarea inversa la cereale si plante oleaginoase a adus la bugetul statului sute de milioane de euro. in conditiile in care state din jurul nostru ca Ungaria si Bulgaria au deja in aplicare sau urmeaza sa aplice aceasta masura, inseamna ca pe lantul cerealelor si plantelor oleaginoase, plantelor tehnice de tipul soiei, taxarea inversa va avea un efect benefic la ei", a afirmat Alexandru Jurconi, potrivit Mediafax.

In opinia sa, singura sansa o reprezinta modificarea unei directive de TVA care ar urma sa se produca, la propunerea Comisiei Europene, in Consiliul Ecofin in aprilie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Daca aceasta modificare se va produce si taxarea inversa va fi inclusa intr-o anexa, putem spera la aplicarea ei in Romania, daca nu vom fi mai rau decat acum trei ani, cand am inceput aplicarea taxarei inverse in Romania. Acest lucru ar insemna pentru Romania un sir nesfarsit de rambursari de TVA pe lantul cerealelor, un sir nesfarsit de firme fantoma care vor renaste in agricultura si productia cerealiera autohtona si un sir nesfarsit de firme bulgaresti si unguresti care vor veni si care se vor localiza pentru a se bucura de aceasta noua felie de tort evazionista pe care, dintr-o nesansa, s-ar putea sa le-o punem la dispozitie", a mai spus presedintele Pro Agro.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016