Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seful MADR cere un buget consistent pentru Politica Agricola Comuna

seful-madr-cere-un-buget-consistent-pentru-politica-agricola-comuna

In plus, Petre Daea a subliniat importanta colaborarii la nivel politic si de experti tehnici, pentru a obtine rezultate comune in cadrul presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene.


Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a participat la reuniunea Consiliului Uniunii Europene (Agricultura si Pescuit), ce a avut loc in Belgia, la Bruxelles. Printre subiectele aflate pe agenda Reuniunii Consiliului s-a aflat Pachetul de reforma a Politicii Agricole Comune post-2020 (PAC), respectiv Regulamentul privind finantarea, gestionarea si monitorizarea PAC, precum si Regulamentul privind organizarea comuna a pietelor (OCP) produselor agricole.
 
In cadrul lucrarilor Consiliului din data de 19 noiembrie 2018, la sediul Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa Uniunea Europeana (RPRO), Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in parteneriat cu Reprezentanta Permanenta a Romaniei la Uniunea Europeana, a organizat o intalnire cu ministri agriculturii din statele membre, inalti functionari europeni, reprezentanti ai Comisiei Europene si ai Parlamentului European.
 
Petre Daea a prezentat invitatilor, in cadrul unei expozitii, produse atestate traditional, sau cele dupa o reteta consacrata, produse montane, precum si produse inregistrate pe scheme de calitate europene, produse certificate ecologic, din toate zonele tarii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Oaspetii au avut ocazia sa afle informatii despre semintele romanesti si autenticitatea produselor noastre, fiind prezentate in cadrul expozitiei legume si fructe de sezon, dar si produse din lapte si carne, dulceturi, zacusca, produse din peste, bauturi spirtoase sau vinuri din Romania.
 
Totodata, in 20 noiembrie 2018, a avut loc o intalnire a trio-ului Romania, Finlanda, Croatia, ocazie cu care au fost puse in discutie dosarele gestionate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru perioada ianuarie- iunie 2019, cand Romania va detine Presedintia rotativa a Consiliului Uniunii Europene.
 
In cadrul intalnirii, ministrul Petre Daea a prezentat temele legislative aflate pe agenda europeana si stadiul acestora, subliniind prioritatile Romaniei pe domeniul agriculturii si pescuitului.
 
In interventia sa, ministrul Petre Daea a punctat ca „trio-ul va acorda o atentie deosebita Politicii Agricole Comune avand in vedere importanta acesteia pentru securitatea alimentara, cresterea productivitatii, asigurarea unui nivel de trai echitabil pentru fermieri, stabilizarea pietelor, precum si rolul cheie al acesteia pentru cetateni si societate in ansamblu privind protejarea mediului si adaptarea la schimbari climatice, generarea de locuri de munca si crestere economica, si nu in ultimul rand mentinerea viabilitatii zonelor rurale. Din aceasta perspectiva, bugetul PAC trebuie sa fie consistent pentru a oferi solutii adaptate si specifice pentru agricultura si dezvoltare rurala. Reducerea decalajelor poate fi realizata prin finantari adecvate in domeniul dezvoltarii rurale, precum si prin asigurarea unei convergente reale a platilor directe”.
 
Ministrul a precizat ca PAC va pune un accent puternic pe deblocarea potentialului in materie de cercetare, inovare, formare si utilizare a serviciilor de consiliere, pentru a imbunatati grija fata de mediu si clima, inclusiv prin utilizarea mai eficienta a resurselor.
 
De asemenea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a subliniat importanta colaborarii la nivel politic si de experti tehnici pentru a obtine rezultate comune in cadrul presedintiei Romaniei la Consiliul UE.
 
Asumarea pentru o perioada de sase luni a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene este o obligatie ce decurge din calitatea de stat membru si presupune un efort in directia consolidarii unei viziuni nationale cu privire la viitorul Uniunii Europene si cresterii capacitatii administrative necesare exercitarii acestui mandat. Conform traditiei, in aceasta perioada Romania va organiza evenimente informale care reprezinta o oportunitate de promovare a politicilor publice.
 
Exercitarea de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene este un bun prilej pentru Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale de a organiza o serie de actiuni de informare si promovare privind politicile aplicate in domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale, cu scopul de a face cunoscute produsele agroalimentare romanesti, atat in plan intern, cat si in plan international, cu efecte favorabile in ceea ce priveste echilibrarea balantei comerciale agricole prin recastigarea pietelor externe si nu in ultimul rand, prin cresterea competitivitatii produselor agroalimentare pe piata europeana.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016