Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Agriculturii: "NU avem motive de panica!"

ministrul-agriculturii-nu-avem-motive-de-panica

Reactia Ministerului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, nu a intarziat sa apara, dupa ce mai multe organisme de prognoza a productiilor au semnalat o diferenta intre recoltele estimate si consum. Romania este la adapost de o criza alimentara, a transmis pe pagina sa de Facebok, seful MADR.


Ministrul Agriculturii a asigurat ca nu sunt permise ca in Romania sa avem o criza alimentara. Nu exista motive de ingrijorare, astfel ca Adrian Chesnoiu se simte responsabil sa dea un raspuns tuturor celor care dezbat problema crizei alimentare.
 
"NU avem motive de panica! Nu sunt premise ca in Romania sa avem o criza alimentara! Este mesajul meu responsabil pentru toti cei care simt nevoia sa dezbata problema crizelor si din perspectiva unei posibile crize alimentare care ar afecta tara noastra", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.
 
La nivel global se discuta de criza alimentara si, in general, este abordata o discutie despre acest fapt de catre statele care nu-si pot asigura materiile prime din care se obtin produsele agro-alimentare procesate. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Desigur, la nivel global se discuta de aceasta criza alimentara si este vorba, in general, de statele care nu-si pot asigura materiile prime din care se obtin produsele agro-alimentare procesate", a precizat Adrian Chesnoiu.
 
Ministerul Agriculturii asigura ca Romania nu este pe punctul de a intra in criza alimentara, avand in vedere ca in fiecare an indiferent de seceta sau vreme nefavorabila, tara noastra produce surplus. La principalele materii prime din sectorul de productie vegetala se obtin an de an mai mult fata de nevoile de consum.  
 
Adrian Chesnoiu tine legatura constant cu fermierii si cu procesatorii din Romania pentru a se asigura ca necesarul de consum intern este stabil.
 
"Romania nu este in aceasta situatie. Noi reusim an de an, chiar si in cei mai secetosi sau meteo nefavorabili,  sa obtinem un surplus de productie fata de nevoile de consum, la principalele materii prime din sectorul de productie vegetala.
 
Sunt permanent in contact cu fermierii si cu procesatorii din Romania pentru a ma asigura ca necesarul de consum intern este stabil", conform Ministrului Agriculturii.
 
Consiliul International pentru Cereale si-a redus prognoza pentru recolta globala de cereale cu 24 milioane de tone, decizie luata saptamana trecuta. Mai precis cu 40 de milioane de tone mai putin decat in sezonul curent. Volumele de consum nu sunt acoperite nici de prognozele de recolta pentru porumb si nici de cele pentru grau. Aprovizionarea se face in detrimentul stocurilor. Acest fapt va mentine preturile la cereale pentru o lunga perioada de timp.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016