Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OMS, OMC si FAO: Covid-19 poate duce la o criza alimentara mondiala

oms-omc-si-fao-covid-19-poate-duce-la-o-criza-alimentara-mondiala

Organizatiile mondiale ale comertului, sanatatii si alimentatiei spun ca pandemia Covid-19 poate duce la o criza alimentara mondiala, daca nu luam rapid masuri.


”Incertitudinile legate de disponibilitatea hranei pot declansa un val de restrictii in exploatare”, care sa provoace la randul ei ”o penurie pe piata mondiala”, subliniaza chinezul Qu Dongyu, care conduce Organizatia ONU pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), etiopianul Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) si brazilianul Roberto Azevedo, conducatorul Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC).
 
Ei considera ca este ”importanta” asigurarea schimburilor comerciale, ”in vederea evitarii unor penurii alimentare” mai ales in tarile cele mai sarace.
 
Poate fi vizata de acest avertisment Rusia - primul exportator mondial de grau, ai carei ministi ai Economiei si al Agriculturii au aparat la inceputul saptamanii un proiect vizand o limitare a exporturilor ruse de cereale la sapte milioane de tone din aprilie in iunie, au declarat pentru AFP mai multe cabinete de curtaj de pe piata europana a graului.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
Miercuri, in asteptarea aprobarii de catre Guvern a acestei propuneri, Rusia a hotarat sa vanda un milion de tone de grau provenind din stocurile sale de rezerva pe piata sa interna, cu scopul de a limita cresterea preturilor pe plan intern, a anuntat miercuri dimineata cabinetul Agritel. Masura vizeaza scaderea presiunii.
 
Experti de la FAO, agentia ONU insacrinata cu agricultura si alimentatia, avertizeaza ca ”restrictiile la export” conduc uneori la foamete in alte colturi ale globului.
 
In cea mai puternica perioada a crizei in China, nave incarcate cu containere cu lapte praf provenind din Europa nu au putut fi descarcate din cauza mainii de lucru in porturi, de exemplu.
 
De asemenea, in timp ce salariati din embelamticul magazin american Whole Foods - proprietatea Amazon - intra in greva de teama pentru sanatatea lor, din cauza noului coronavirus, cele trei organizatii isi exprima ingrijorarea, totodata, fata de nevoia ”protectiei” personalului din productia alimentara sau din distributie.
 
Grija lor este atat ”micsorarea raspandirii virusului” in acest sector, cat si ”mentinerea lanturilor de aprovizionare alimentara”. In vremea pandemiei, alimentatia a devenit prioritara pentru sute de milioane de persoane izolate in lume.
 
”Atunci cand este vorba despre protejarea sanatatii si starii de bine a cetatenilor lor, tarile trebuie sa se asigure ca ansamblul masurilor comerciale nu perturba lantul de aprovizionare alimentar”, rezuma sefii FAO, OMS si OMC.
 
”In perioade ca aceasta cooperarea internationala este esentiala”, subliniaza ei.
 
”Trebuie sa ne asiguram ca reactia noastra fata de pandemia covid-19 nu creaza, in mod involuntar, penurii nejustificate de produse esentiale si nu exacerbeaza foametea si malnutritia”, conchid ei.
 
”Ne aflam doar la inceputul acestei crize”, considera economistul Abby Abassian, in opinia caruia nu este vorba despre o criza a productiei, ci mai ales de o criza a transportului si logisticii.
 
El considera ca situatia din India va fi hotaratoare in continuare. ”Recoltele incep in cateva saptamani, fluiditatea pietelor trebuie sa fie asigurata”, avertizeaza el.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.71 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016