Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Diverse

FAO anunta ca pretul alimentelor de baza a crescut vertiginos si se afla la cel mai inalt nivel in 2021.
Indicele FAO al pretului produselor alimentare, care urmeaza variatialiile lunare ale preturilor internationale ale produselor alimentare tranzactionate cel mai frecvent - zahar, uleiuri, produse lactate, carne - a crescut la o medie de 113,3 puncte, cu 4,3% mai mult decat in decembrie 2020, si a atins astfel cel mai inalt nivel din iulie 2014, precizeaza FAO.
Zaharul a inregistrat cea mai mare scumpire in ianuarie - cu 8,1% fata de decembrie -, din cauza unor factori climatici, a unor ”temeri cu privire la disponibilitate” si a cresterii pretului petrolului si a cursului realului brazilian.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
La cereale, indicele a crescut cu 7%, antrenat de o scumpire lunara cu 11,2% a pretului porumbului, care a inregistrat o scumpire de peste 40% in ultimul an.
Porumbul s-a scumpit atat din cauza apetitului enorm al Chinei, cat si a unei "restrangeri a ofertei mondiale", in contextul unor estimari ale unor stocuri mai mici decat se prevedea in Statele Unite si unei suspendari temporare a exporturilor in Argentina.
Pretul graului a crescut cu 6,8% in ianuarie, in contextul in care cel mai mare exportator din lume - Rusia - a hotarat sa-si dubleze taxa de export in martie, asadar sa-si reduca vanzarile.
Aceasta tendinta de scumpire se inregistreaza si la orez, sustinuta de o "cerere puternica a cumparatorilor asiatici si africani".
Pretul lunar produselor lactate a crescut cu 1,6%, sustinut de "cumparari importante ale Chinei odata cu apropierea Anului Nou chinezesc, in paralel cu o scadere de sezon a disponibilitatilor exportabile din Noua Zeelanda".
Indicele FAO al preturilor carnii a crescut cu 1% fata de decembrie, din cauza "importurilor mondiale puternice de carne de pasare, mai ales provenind din Brazilia", in contextul in care ”epidemii de gripa aviara au limitat productia si exporturile mai multor tari europene".

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News