Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sesiune de informare ‚Norme mai inteligente pentru produse mai sigure’

In data de 4 iulie, reprezentanta Comisiei Europene din Romania, va organiza o sesiune de informare pe tema „Animale,Plante, Controale oficiale: Norme mai inteligente pentru produse mai sigure”. Evenimentul se va desfasura la Hotel Intercontinental, Bucuresti.
Scopul principal al acestei sesiuni de informare va fi prezentarea pachetului de masuri destinat sa consolideze aplicarea standardelor in materie de sanatate si de siguranta pentru intreg lantul agroalimentar din Europa. Dana Irina Simion, sef de unitate la Directia Generala pentru Sanatate si Protectia Consumatorului, va fi cea care va sustine prezentarea.
Aceasta propunere a reformei industriei agroalimentare a fost inaintata de Comisia Europeana in urma cu doua luni. Propunerea marcheaza cateva elemente tinta, si anume sanatatea animalelor, sanatatea plantelor, materialul de reproducere a plantelor si controalele oficiale. Pachetul de masuri simplifica si modernizeaza vechile acte legislative, care dintr-un numar de aproape 70, vor ramane doar 5. Prin aceasta reforma vor fi simplificate formalitatile administrative care trebuiesc parcurse de fermieri, crescatorii de animale si operatorii din sectorul alimentar, adica procesatori, producatori si distribuitori.
„Industria agroalimentara este cel de-al doilea mare sector economic din UE, cu peste 48 de milioane de angajati si cu o valoare a productiei de aproximativ 750 de miliarde de euro pe an. Europa detine cele mai ridicate standarde din lume in materie de siguranta alimentara. Totusi, recentul scandal al carnii de cal, desi nu a prezentat niciun risc pentru sanatate, a demonstrat ca sistemul este perfectibil. Acest pachet de reforme soseste intr-un moment oportun, aratand ca sistemul poate face fata provocarilor cu care se confrunta, si, in plus, integreaza unele dintre invatamintele trase. Intr-un cuvant, pachetul vizeaza sa ofere norme mai inteligente pentru alimente mai sigure”, sustine Tonio Borg, comisarul pentru sanatate si consumatori.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Sursa foto: www.sxc.hu
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
- » Exportul de animale vii romanesti, in scadere
- » Regulatorii de crestere - ce sunt si ce efecte benefice au asupra plantelor si pomilor
- » Utilizarea eficienta a ingrasamintelor pentru cultivarea plantelor
- » Anumite animale deja nu se mai pot adapta schimbarilor climatice
- » Cum poti sa iti ajuti animalele sa treaca cu brio de canicula
Comentarii
0 comentarii