Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi pentru cumparaturi: Cum verificati carnea de miel

sfaturi-pentru-cumparaturi-cum-verificati-carnea-de-miel

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor recomanda cetatenilor sa cumpere produse alimentare numai din spatii sau unitati inregistrate sau autorizate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor. Aceasta inseamna ca atat carnea cat si alte produse de origine animala sau nonanimala au fost supuse controlului sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor si nu constituie un pericol pentru sanatatea publica.


Carnea de miel sau ied


Carnea si organele de miel sunt admise pentru consumul public numai daca sunt insotite de un certificat de sanatate publica veterinara si poarta marca de sanatate.

Carnea de miel (ied) - care provine din unitati autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare va fi marcata cu o marca de sanatate de forma ovala, cu dimensiunile de 6,5/4,5 cm, avand inscriptionate urmatoarele:

- in partea superioara "ROMANIA" cu majuscule sau codul ISO al tarii "RO"
- in centru numarul de autorizare acordat de ANSVSA

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

- in partea inferioara abrevierea: CE, cu majuscule

Carnea de miel sau ied - care provine din unitati aprobate pentru perioada de tranzitie si din locuri special amenajate temporar, este stampilata cu o stampila de forma rotunda, avand diametrul de 3,5 cm, cu urmatoarele inscrisuri:

- in partea superioara: "ROMANIA", cu majuscule;
- in centru: indicativul judetului, urmat fara intrerupere de numarul de autorizare al unitatii. Imediat sub acesta se inscrie numarul de identificare al medicului veterinar oficial care asigura supravegherea veterinara a unitatii;
- in partea inferioara: "CONTROLAT SANITAR-VETERINAR", cu majuscule;

Ovinele dispun de incisivi numai pe maxilarul inferior, pe cel superior avand un burelet gingival, dentitia incisiva lipsind; este de preferat ca mielul sacrificat sa aiba urechile atasate de cap.

Facem aceste precizari in vederea prevenirii substituirii acestor carnuri cu cea de caine, usor de confundat pentru o persoana neavizata.

Cum verificam ouale sa fie proaspete


Achizitionarea lor din locuri aflate sub supraveghere sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor presupune ca acestea:

- provin de la pasari sanatoase, din ferme autorizate si controlate sanitar veterinar;
- au fost transportate pana la locul de desfacere cu mijloace auto autorizate sanitar veterinar si care respecta normele si conditiile de igiena si de temperatura;
- sunt depozitate si expuse spre comercializare cu respectarea conditiilor de igiena si temperatura

Laptele si produsele din lapte


Comercializarea laptelui si a branzeturilor in pietele agroalimentare si targuri, de catre producatorii agricoli, se realizeaza in baza documentelor de inregistrare sanitara veterinara, eliberate de catre DSVSA judetene.

- producatorii care vand direct lapte crud catre consumatorul final in piete trebuie sa detina fise de sanatate, care sa ateste starea de sanatate a animalelor de la care a fost obtinut laptele, completate de catre medicii veterinari din localitatile de origine.
- branzeturile destinate comercializarii directe catre consumatorul final de catre producatorii agricoli, pot fi expuse la vanzare, in spatiile special amenajate in piete agroalimentare si targuri, in vitrine destinate acestui scop, in recipiente (tavi) confectionate din materiale necorodabile, usor de curatat si igienizat (plastic, ceramica, etc).
- branzeturile trebuie protejate corespunzator impotriva contaminarii pe durata transportului si a expunerii la vanzare catre consumatorul final (de exemplu: in recipiente din material plastic, pungi din plastic incolore).
- sunt permise transportul si pastrarea in vederea vanzarii directe catre consumatorul final a branzeturilor, in recipiente confectionate traditional din lemn (putini), cu conditia ca acestea sa fie curate si identificate corespunzator, pentru prevenirea contaminarii si asigurarea trasabilitatii produselor.
- comercializarea directa catre consumatorul final in pietele agroalimentare si targuri, a branzeturilor obtinute de producatorii agricoli, se va face numai in ambalaje de desfacere corespunzatoare de unica folosinta (pungi de plastic alimentare, hartie cerata alimentara), sau alte tipuri de recipiente curatate si igienizate corespunzator.
- in vederea asigurarii trasabilitatii branzeturilor comercializate catre consumatorul final, acestea trebuie sa fie insotite de informatii scrise din partea producatorului, care sa contina mentiuni referitoare la denumirea produsului, numele producatorului, locul producerii, data obtinerii,.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016