Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Situatia suprafetelor recoltate la 11 iulie
Secretarul de Stat, Daniel Botanoiu, a avut o intalnire cu reprezentantii Organizatiei Interprofesionale Cereale si Produse Derivate din Romania – OIPCPDR. Discutiile s-au desfasurat la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) si au avut loc marti, 10 iulie 2012. Principala tema abordata in cadrul dialogului a constituit-o stadiul recoltatului, intrucat in aceasta perioada se desfasoara campania de recoltare, in cazul mai multor culturi: grau, orz, orzoaica, rapita.
Orzul de toamna este recoltat in procent de 90 la suta din suprafata, graul - 30 la suta, secara - 30 la suta, rapita - 50 la suta, orzoaica de toamna - 85 la suta, orzoaica de primavara - 25 la suta.
In ceea ce priveste calitatea graului recoltat in acest an, aceasta este net superioara celei de anul trecut. Referitor la cantitatea de grau recoltata pana in prezent, aceasta este cu 20 la suta mai mica fata de aceeasi perioada a anului 2011.
De asemenea, oficialul MADR a anuntat ca „s-a luat decizia predarii responsabilitatii privind cererea si oferta catre organizatii pentru a nu mai interveni cu declaratii oficiale privind cantitatile evitand astfel perturbarea raportului dintre cerere si oferta”. Astfel, facem precizarea ca organizatiile profesionale membre ale Comitetelor OIPA au obligatia, conform statutului organizatiei, de a raporta date despre suprafetele cultivate, cantitatile recoltate, procesate si comercializate.
La randul sau, Aurel Popescu, presedintele Organizatiei Interprofesionale, a subliniat ca se preconizeaza ca graul recoltat anul acesta sa aiba "o calitate exceptionala, nemaiintalnita in ultimii 25 de ani, iar din acest punct de vedere o cantitate foarte mare de grau va pleca la export".
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
In urma acestei intalniri, reprezentantii MADR si ai organizatiilor interprofesionale au stabilit ca este necesar sa existe un flux informational organizat, astfel incat informatiile sa circule regulat dinspre minister catre organizatii si de la organizatii catre minister.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura