Publicat in: Diverse
Statistici agricultura zootehnie: Evolutia numarului de animale in 2012
Institutul National de Statistica a facut publice datele privind statisticile agricole ale anului 2012. In zootehnie, statisticile spun ca efectivele de animale nu au fluctuat foarte mult anul trecut, un an in care productia agricola vegetala a fost afectat de seceta din vara. Statisticile in agricultura confirma scaderi ale efectivelor in 2012 la porcine, comparativ cu 2011. In schimb, efectivele de bovine, de ovine si caprine au crescut, in timp ce efectivele de pasari au ramas relativ aceleasi cu cele inregistrate in anul anterior. Potrivit statisticilor agricole, la toate speciile destinate sacrificarii s-au inregistrat, insa, scaderii ale greutatii in carcasa.
Potrivit datelor oferite de Institutul National de Statistica,  la 1 decembrie 2012 erau inregistrate 5,23 milioane de capete de porcine, in scadere cu 2,4 procente fata de cele aproape 5,4 milioane de capete consemnate in perioada similara din 2011. Tot in cazul porcinelor, efectivul matca (scroafe de prasila) a crescut cu 4,8%, pana la aproape 400.000 de exemplare.

La bovine, la 1 decembrie 2012, efectivul matca (vaci pentru lapte, bivolite pentru reproductie si juninci pentru reproductie) a ramas aproape constant, de 1,26 milioane exemplare.

Anul trecut, numarul de ovine si caprine a crescut cu 3,4% fata de 2011, iar efectivul matca (oi, mioare si capre) a crescut cu 3,2%, pana la aproape 11 milioane capete.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Numarul total al pasarilor a inregistrat o crestere de 0,4%, pana la 80,13 milioane exemplare. Numarul de pasari ouatoare adulte a scazut cu 0,1%, ajungand, in decembrie 2012, la 45,4 milioane exemplare.

In privinta greutatii animalelor, in 2012, comparativ cu anul 2011, greutatea animalelor destinate sacrificarii pentru consum a scazut, in medie, cu 1,8% la toate speciile. Greutatea in carcasa s-a redus la bovine (6,6%), ovine si caprine (-2,7%), pasari (-1,3%) si porcine (-0,4%).

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Adaposturi moderne pentru animale: de ce tot mai multi stapani aleg plexiglasul sau policarbonatul
Adaposturi moderne pentru animale: de ce tot mai multi stapani aleg plexiglasul sau policarbonatul
Plexiglasul si policarbonatul nu sunt doar materiale tehnice, sunt solutii practice si estetice...
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016