Publicat in: Diverse
Statistici: Numarul animalelor sacrificate in luna ianuarie 2013
Institutul National de Statistica a publicat informatii privind numarul animalelor sacrificate in luna ianuarie a acestui an si greutatea acestora in carcasa. Astfel, in luna ianuarie 2013, fata de luna precedenta, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a scazut la bovine, porcine si ovine si caprine, iar la pasari a crescut; greutatea lor in carcasa a scazut la toate animalele si pasarile sacrificate.
In comparatie cu aceeasi luna a anului 2012, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut la ovine si caprine, iar la bovine, porcine si pasari au crescut.

Ianuarie 2013 comparativ cu decembrie 2012

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 32,0%, respectiv cu 29,2%. in unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 23,1%, respectiv cu 19,5%. in luna ianuarie 2013, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a fost de 19,6% din totalul sacrificarilor de bovine.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut de 4,8 ori, respectiv de 5,1 ori. in luna ianuarie 2013, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au reprezentat 71,6% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 41,9%, respectiv cu 41,3%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut de 5,0 ori, respectiv de 5,1 ori. Taierile in unitatile industriale specializate, care au o pondere de 2,8% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine au scazut atat numeric cat si la greutatea in carcasa de 9,0 ori, respectiv de 7,1 ori.

Numarul total al pasarilor sacrificate a crescut cu 1,7%, iar greutatea in carcasa a acestora a scazut cu 1,3%. in unitatile industriale specializate s-au realizat 85,0% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au crescut atat la numarul de pasari sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 8,0%, respectiv cu 9,1%.

Ianuarie 2013 comparativ cu ianuarie 2012

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 24,4%, respectiv cu 24,3%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 25,0%, respectiv cu 30,1%.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 2,9%, respectiv cu 6,4%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 10,1%, respectiv cu 13,9%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 16,5%, respectiv cu 12,9%. Sacrificarile de ovine si caprine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au scazut de 2 ori, respectiv de 1,9 ori.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 22,1%, respectiv cu 22,4%. in unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri atat la numarul pasarilor sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 11,1%, respectiv cu 12,3%.

In lunile analizate greutatea medie in carcasa la animalele si pasarile sacrificate, prezinta usoare oscilatii.

In perioada ianuarie 2012 – ianuarie 2013, cele mai mari cresteri ale greutatii in carcasa s-au inregistrat in lunile decembrie si aprilie la porcine, respectiv la ovine si caprine, cand au loc sacrificarile traditionale ocazionate de sarbatorile de Craciun si Paste.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton