Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Statistici: Numarul animalelor sacrificate in luna ianuarie 2013

statistici-numarul-animalelor-sacrificate-in-luna-ianuarie-2013

Institutul National de Statistica a publicat informatii privind numarul animalelor sacrificate in luna ianuarie a acestui an si greutatea acestora in carcasa. Astfel, in luna ianuarie 2013, fata de luna precedenta, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a scazut la bovine, porcine si ovine si caprine, iar la pasari a crescut; greutatea lor in carcasa a scazut la toate animalele si pasarile sacrificate.


In comparatie cu aceeasi luna a anului 2012, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut la ovine si caprine, iar la bovine, porcine si pasari au crescut.

Ianuarie 2013 comparativ cu decembrie 2012

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 32,0%, respectiv cu 29,2%. in unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 23,1%, respectiv cu 19,5%. in luna ianuarie 2013, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a fost de 19,6% din totalul sacrificarilor de bovine.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut de 4,8 ori, respectiv de 5,1 ori. in luna ianuarie 2013, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au reprezentat 71,6% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 41,9%, respectiv cu 41,3%.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut de 5,0 ori, respectiv de 5,1 ori. Taierile in unitatile industriale specializate, care au o pondere de 2,8% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine au scazut atat numeric cat si la greutatea in carcasa de 9,0 ori, respectiv de 7,1 ori.

Numarul total al pasarilor sacrificate a crescut cu 1,7%, iar greutatea in carcasa a acestora a scazut cu 1,3%. in unitatile industriale specializate s-au realizat 85,0% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au crescut atat la numarul de pasari sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 8,0%, respectiv cu 9,1%.

Ianuarie 2013 comparativ cu ianuarie 2012

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 24,4%, respectiv cu 24,3%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 25,0%, respectiv cu 30,1%.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 2,9%, respectiv cu 6,4%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 10,1%, respectiv cu 13,9%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 16,5%, respectiv cu 12,9%. Sacrificarile de ovine si caprine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au scazut de 2 ori, respectiv de 1,9 ori.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 22,1%, respectiv cu 22,4%. in unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri atat la numarul pasarilor sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 11,1%, respectiv cu 12,3%.

In lunile analizate greutatea medie in carcasa la animalele si pasarile sacrificate, prezinta usoare oscilatii.

In perioada ianuarie 2012 – ianuarie 2013, cele mai mari cresteri ale greutatii in carcasa s-au inregistrat in lunile decembrie si aprilie la porcine, respectiv la ovine si caprine, cand au loc sacrificarile traditionale ocazionate de sarbatorile de Craciun si Paste.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Grebla mica aplicata la coasa ca sa aseze in brazda granele cosite. ...

ecotip rezultat in urmarea lucrarilor de ameliorare, fiind format din soiuri si hibrizi ameliorati ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016