Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Steriu: ‚ Nu avem toate lucrurile clarificate din punct de vedere constitutional in aceasta lege’

Conform presedintelui Comisiei prezidentiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii, Valeriu Steriu, proiectul de lege referitor la vanzarea-cumpararea terenurilor agricole situate in extravilan ar putea suferi unele modificari. In opinia acestuia, legea reprezinta o initiativa laudabila, dar va fi imbunatatita.


„Mie imi place acest proiect. Are ca si substanta si ca principiu o cursivitate si contine pentru prima data niste principii corecte, dar daca nu sunt eliminate riscurile, vulnerabilitatile pe care le are din punct de vedere al constitutionalitatii si al anumitor limitari s-ar putea sa cream niste bariere suplimentare. (...) In ceea ce priveste noua institutie care se infiinteaza, este nevoie de o astfel de institutie care sa reglementeze si sa permita chiar o comasare a terenurilor in viitor. Nu avem din pacate toate lucrurile clarificate din punct de vedere constitutional in aceasta lege”, a sustinut Valeriu Steriu.
 
Acesta a mai adaugat ca in momentul de fata este important sa se faca niste simulari si niste analize de impact.
„Sunt cateva puncte care necesita o analiza: limitarea (la 100 de hectare n.r.) pentru ca nu poti impune unei persoane private sa aiba proprietatea de o anumita dimensiune. Exista un element care va trebui analizat. Este unul dintre ele”, a mai adaugat Steriu.
 
In acelasi context, ministrul agriculturii a precizat ca proiectul nu intervine asupra proprietatii si nu reprezinta o masura discriminatorie sau contrara prevederilor Constitutiei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
„Esenta legii este reprezentata de faptul ca suntem in discutii si cu Ministerul Justitiei si cu toti cei care sunt implicati in acest proces pentru a incerca sa limitam proprietatea persoanelor fizice la 100 de hectare, fie ca vorbim despre persoane fizice romane sau straine. Nu intervenim asupra proprietatii, in concordanta cu ceea ce spune Constitutia, si anume ca proprietatea este garantata in conditiile legii. Probabil ca va fi o lege organica aceasta, care va spune ca persoanele fizice care detin terenuri agricole pot de acum inainte sa aiba nu mai mult de 100 de hectare. Cine vrea sa cumpere mai mult de 100 de hectare trebuie sa se constituie in persoana juridica”, a declarat Daniel Constantin.
 
Legea referitoare la vanzarea-cumpararea terenurilor agricole situate in extravilan va intra in vigoare la 1 ianuarie 2014.








Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016