Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Stropirea vitei de vie - cum protejezi eficient plantatia, pentru productii optime

stropirea-vitei-de-vie-cum-protejezi-eficient-plantatia-pentru-productii-optime

Strategia de protectie a vitei de vie este importanta atat pentru un bun control al agentilor patogeni, cat si pentru cresterea productivitatii si calitatii recoltelor. Toamna, lucrarile de ingrijire nu se incheie odata cu recoltarea strugurilor. Daca vrei sa previi infectarea lemnului vitei de vie care compromit succesul plantatiei, este esentiala identificarea si adoptarea unor solutii moderne de protejare a plantatiilor viticole.


Folosirea unor tratamente cu fungicide care se aplica pe ranile rezultate in urma taierilor vitei de vie asigura o preventie constanta si de lunga durata impotriva bolilor lemnului, o provocare dificila pentru tot mai multi viticultori. Strugurii sanatosi reprezinta una dintre conditiile de baza pentru un vin de calitate, cu suficient zahar, aciditate placuta si alcool suficient. Cu ajutorul produsului Tessior® plantatia se mentine sanatoasa.

Planul tratamentelor la vita de vie

Fie ca ai o suprafata mica de vita de vie sau o plantatie pe o suprafata mai mare, este important sa respecti calendarul de tratamente daca vrei sa te bucuri de roade bogate, in fiecare an. Pentru prevenirea si protectia vitei de vie impotriva buruienilor, bolilor si daunatorilor aplicarea tratamentelor fitosanitare este esentiala. Schema de tratament pentru vita de vie pe suprafete mici difera in functie de momentul aplicarii. Pentru a preveni mana si fainarea, tratamentul se aplica atunci cand lastarul are intre 15 si 20 cm lungime. Atacul de mana, fainare sau molii poate fi prevenit si inainte de inflorire, prin aplicarea unor fungicide cu flexibilitate in aplicare, care se disperseaza rapid si uniform. Pentru prevenirea si combaterea putregaiului negru, a manei si fainarii vitei de vie, momentul optim pentru aplicarea tratamentului este dupa scuturarea petalelor. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

In perioada de repaus, tratamentele pentru protectia vitei de vie impotriva bolilor lemnului se aplica direct pe ranile de taiere. Tessior® asigura o protectie excelenta a ranilor de taiere si securizeaza pe termen mediu si lung investitia in plantatie. Doza omologata este de maxim 20 l/ha in functie de numarul si de marimea ranilor de taiere/ha. Se vor aplica maxim 0.65 ml/cm2 pe zona afectata (0.3 ml/pulverizare). Tratamentul cu Tessior® se aplica cu un echipament special pentru a permite pulverizarea pe ranile de la taiere.

Stropirea vitei de vie - greseli de evitat

Tratamentele de ingrijire pentru prevenirea si combaterea agentilor patogeni trebuie aplicate corespunzator daca vrei sa prelungesti durata de viata a vitei de vie. Nerespectarea calendarului de stropiri sau dozele omologate recomandate pot compromite succesul plantatiei. Mai mult, neglijarea aplicarii tratamentelor poate favoriza proliferarea bolilor si daunatorilor nedoriti. Executarea corecta a lucrarilor de taiere si respectarea schemei de tratament a vitei de vie cu fungicide, erbicide si insecticide, garanteaza obtinerea unor productii optime. Daca vrei sa te bucuri de cele mai bune rezultate, de asemenea, este important sa respecti cateva reguli de baza:
  • Evita sa executi lucrarile de taiere inainte de termen;
  • Respecta schema de tratament;
  • Evita irigarea excesiva a vitei de vie;
  • Respecta instructiunile de aplicare a tratamentelor si nu depasi dozele recomandate;
  • Evita sa folosesti tratamente fara prescriptie sau produse expirate.

Bolile lemnului la vita de vie, o provocare majora pentru viticultori
 
Desi sectorul viticol are o importanta majora in Romania bolile lemnului la vita de vie sunt extrem de raspandite si greu de recunoscut. Excorioza, eutipoza, apoplexia, innegrirea si moartea bratelor sunt cele mai cunoscute boli ale lemnului la vita de vie. Diversitatea ciupercilor pe care le provoaca, simptomele greu de recunoscut si diferite de la an la an, datele incomplete referitoare la impactul pe care factorii de mediu il au in dezvoltarea bolilor lemnului, lipsa strategiilor eficiente pentru prevenirea si controlul acestora fac ca aceste boli complexe sa aiba efecte devastatoarea asupra plantatiei. O abordarea inteligenta care sa asigure o preventie de lunga durata presupune, pe langa folosirea unui fungicid eficient, respectarea unor bune practici agricole, tinand cont de vechimea culturii:
  • Respectarea regulilor de taiere;
  • Protejarea ranilor lemnului;
  • Realizarea corecta a lucrarilor agrotehnice;
  • Folosirea materialului saditor sanatos;
  • Igienizarea culturii.
Sursa foto: Shutterstock.com
 
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016