Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Suceava a demarat controalele in pietele din judet si in punctele de sacrificare si vanzare a mieilor.
Mieii pot fi sacrificati in unitati autorizate si in locuri special amenajate pentru sacrificare, numai cu avizul celor de la DSVSA Suceava. Au primit aprobarea patru puncte de sacrificare temporare, la Suceava, Veresti si Patrauti.
Reprezentantii DSVSA vor aplica amenzi usturatoare celor depistati ca sacrifica sau vand miei din portbagaj sau pe marginea drumurilor. Functionarii ii sfatuiesc pe consumatori sa cumpere doar miei care au fost supusi unei expertize sanitar-veterinare si care au aplicata marca de sanatate.
Potrivit unui comunicat al ANSVSA, carnea de miel care provine din unitati autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare - este marcata cu o marca de sanatate de forma ovala, cu dimensiunile de 6,5/4,5 cm, avand inscriptionate urmatoarele:
- in partea superioara denumirea tarii respectiv „ROMANIA” cu majuscule sau codul ISO al tarii "RO", in cazul carnii obtinute in abatoare din Romania,
- in centru numarul de autorizare acordat de autoritatea veterinara centrala a tarii de origine
- in partea inferioara abrevierea Comunitatii Europene, respectiv: CE, EC, EK, CEE, etc. cu majuscule
Totodata, carnea de miel care se obtine prin sacrificarea la cererea consumatorilor, in locuri special amenajate temporar - are aplicata o stampila de forma rotunda, cu diametrul de 3,5 cm, cu urmatoarele inscrisuri:
- in partea superioara: "ROMANIA", cu majuscule;
- in centru: indicativul judetului, urmat fara intrerupere de numarul de autorizare al unitatii. Imediat sub acesta se inscrie numarul de identificare al medicului veterinar oficial care asigura supravegherea veterinara a unitatii;
- in partea inferioara: "CONTROLAT SANITAR-VETERINAR", cu majuscule
Reprezentantii DSVSA vor aplica amenzi usturatoare celor depistati ca sacrifica sau vand miei din portbagaj sau pe marginea drumurilor. Functionarii ii sfatuiesc pe consumatori sa cumpere doar miei care au fost supusi unei expertize sanitar-veterinare si care au aplicata marca de sanatate.
Potrivit unui comunicat al ANSVSA, carnea de miel care provine din unitati autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare - este marcata cu o marca de sanatate de forma ovala, cu dimensiunile de 6,5/4,5 cm, avand inscriptionate urmatoarele:
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
- in partea superioara denumirea tarii respectiv „ROMANIA” cu majuscule sau codul ISO al tarii "RO", in cazul carnii obtinute in abatoare din Romania,
- in centru numarul de autorizare acordat de autoritatea veterinara centrala a tarii de origine
- in partea inferioara abrevierea Comunitatii Europene, respectiv: CE, EC, EK, CEE, etc. cu majuscule
Totodata, carnea de miel care se obtine prin sacrificarea la cererea consumatorilor, in locuri special amenajate temporar - are aplicata o stampila de forma rotunda, cu diametrul de 3,5 cm, cu urmatoarele inscrisuri:
- in partea superioara: "ROMANIA", cu majuscule;
- in centru: indicativul judetului, urmat fara intrerupere de numarul de autorizare al unitatii. Imediat sub acesta se inscrie numarul de identificare al medicului veterinar oficial care asigura supravegherea veterinara a unitatii;
- in partea inferioara: "CONTROLAT SANITAR-VETERINAR", cu majuscule
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News