Publicat in: Diverse
Suceava: Controale ale DSVSA la comerciantii de miei si carne de miel
Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Suceava a demarat controalele in pietele din judet si in punctele de sacrificare si vanzare a mieilor.
Mieii pot fi sacrificati in unitati autorizate si in locuri special amenajate pentru sacrificare, numai cu avizul celor de la DSVSA Suceava. Au primit aprobarea patru puncte de sacrificare temporare, la Suceava, Veresti si Patrauti.

Reprezentantii DSVSA vor aplica amenzi usturatoare celor depistati ca sacrifica sau vand miei din portbagaj sau pe marginea drumurilor. Functionarii ii sfatuiesc pe consumatori sa cumpere doar miei care au fost supusi unei expertize sanitar-veterinare si care au aplicata marca de sanatate.

Potrivit unui comunicat al ANSVSA, carnea de miel care provine din unitati autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare - este marcata cu o marca de sanatate de forma ovala, cu dimensiunile de 6,5/4,5 cm, avand inscriptionate urmatoarele:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


- in partea superioara denumirea tarii respectiv „ROMANIA” cu majuscule sau codul ISO al tarii "RO", in cazul carnii obtinute in abatoare din Romania,

- in centru numarul de autorizare acordat de autoritatea veterinara centrala a tarii de origine

- in partea inferioara abrevierea Comunitatii Europene, respectiv: CE, EC, EK, CEE, etc. cu majuscule

Totodata, carnea de miel care se obtine prin sacrificarea la cererea consumatorilor, in locuri special amenajate temporar - are aplicata o stampila de forma rotunda, cu diametrul de 3,5 cm, cu urmatoarele inscrisuri:

- in partea superioara: "ROMANIA", cu majuscule;

- in centru: indicativul judetului, urmat fara intrerupere de numarul de autorizare al unitatii. Imediat sub acesta se inscrie numarul de identificare al medicului veterinar oficial care asigura supravegherea veterinara a unitatii;

- in partea inferioara: "CONTROLAT SANITAR-VETERINAR", cu majuscule

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Adaposturi moderne pentru animale: de ce tot mai multi stapani aleg plexiglasul sau policarbonatul
Adaposturi moderne pentru animale: de ce tot mai multi stapani aleg plexiglasul sau policarbonatul
Plexiglasul si policarbonatul nu sunt doar materiale tehnice, sunt solutii practice si estetice...
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton