Publicat in: Diverse
ANSVSA ne sfatuieste cum sa cumparam carnea de miel
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a publicat, miercuri, o serie de romandari adresate consumatorilor care isi pregatesc lista de cumparaturi pentru masa traditionala de asti. ANSVA recomanda cetatenilor sa cumpere produse alimentare numai din spatii sau unitati inregistrate sau autorizate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor, in care sunt respectate conditiile generale de igiena.
Atat carnea cat si celelalte produse de origine animala sau non-animala care sunt cumparate din spatii si unitati inregistrate sau autorizate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor, au fost supuse controlului sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor si nu constituie un risc pentru sanatatea publica.

In privinta carnii de miel sau ied, reprezentantii ANSVSA spun ca aceasta este admisa pentru consumul public numai insotita de un certificat de sanatate publica veterinara si de marca de sanatate, care atesta ca animalele, carnea si organele obtinute in urma sacrificarii, au fost supuse examenelor veterinare inainte de sacrificare (ante-mortem) precum si dupa sacrificare (post-mortem), iar in urma rezultatelor nu au fost identificate boli transmisibile de la animale la om sau alte aspecte care ar putea prezenta un risc pentru sanatatea consumatorilor.

Carnea de miel sau ied - care provine din unitati autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare - este marcata cu o marca de sanatate de forma ovala, cu dimensiunile de 6,5/4,5 cm, avand inscriptionate urmatoarele:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


- in partea superioara denumirea tarii respectiv „ROMANIA” cu majuscule sau codul ISO al tarii "RO", in cazul carnii obtinute in abatoare din Romania,

- in centru numarul de autorizare acordat de autoritatea veterinara centrala a tarii de origine

- in partea inferioara abrevierea Comunitatii Europene, respectiv: CE, EC, EK, CEE, etc. cu majuscule

Carnea de miel sau ied - care se obtine prin sacrificarea la cererea consumatorilor, in locuri special amenajate temporar - are aplicata o stampila de forma rotunda, cu diametrul de 3,5 cm, cu urmatoarele inscrisuri:

- in partea superioara: "ROMANIA", cu majuscule;

- in centru: indicativul judetului, urmat fara intrerupere de numarul de autorizare al unitatii. Imediat sub acesta se inscrie numarul de identificare al medicului veterinar oficial care asigura supravegherea veterinara a unitatii;

- in partea inferioara: "CONTROLAT SANITAR-VETERINAR", cu majuscule

PRETUL CARNII DE MIEL 2013


Saptamana aceasta, carnea de miel se vindea in pietele bucurestene cu preturi cuprinse intre 20-22 lei/kg, in timp ce la targuri mieii se vindeau cu 12-15 lei/kg in viu.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

ANSVSA: Targurile de animale nu se deschid
ANSVSA: Targurile de animale nu se deschid
Cu toate acestea, redeschiderea targurilor nu s-a putut infaptui din cauza pestei micilor...
ANSVSA anunta 47 de focare de pesta porcina
ANSVSA anunta 47 de focare de pesta porcina
In ceea ce priveste cele trei focare de la nivelul exploatatiilor, una dintre acestea a fost...
Regulile ANSVSA referitoare la sacrificarea mieilor de Paste
Regulile ANSVSA referitoare la sacrificarea mieilor de Paste
Potrivit ANSVSA, controalele au urmarit verificarea respectarii conditiilor sanitare veterinare...
ANSVSA suspenda regulile pentru ucraineni. Pot sa-si aduca animalele in Romania
ANSVSA suspenda regulile pentru ucraineni. Pot sa-si aduca animalele in Romania
"Din cauza conditiilor exceptionale generate de situatia din Ucraina, pentru a evita...

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton