Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
ANSVSA ne sfatuieste cum sa cumparam carnea de miel
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a publicat, miercuri, o serie de romandari adresate consumatorilor care isi pregatesc lista de cumparaturi pentru masa traditionala de asti. ANSVA recomanda cetatenilor sa cumpere produse alimentare numai din spatii sau unitati inregistrate sau autorizate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor, in care sunt respectate conditiile generale de igiena.
Atat carnea cat si celelalte produse de origine animala sau non-animala care sunt cumparate din spatii si unitati inregistrate sau autorizate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor, au fost supuse controlului sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor si nu constituie un risc pentru sanatatea publica.
In privinta carnii de miel sau ied, reprezentantii ANSVSA spun ca aceasta este admisa pentru consumul public numai insotita de un certificat de sanatate publica veterinara si de marca de sanatate, care atesta ca animalele, carnea si organele obtinute in urma sacrificarii, au fost supuse examenelor veterinare inainte de sacrificare (ante-mortem) precum si dupa sacrificare (post-mortem), iar in urma rezultatelor nu au fost identificate boli transmisibile de la animale la om sau alte aspecte care ar putea prezenta un risc pentru sanatatea consumatorilor.
Carnea de miel sau ied - care provine din unitati autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare - este marcata cu o marca de sanatate de forma ovala, cu dimensiunile de 6,5/4,5 cm, avand inscriptionate urmatoarele:
- in partea superioara denumirea tarii respectiv „ROMANIA” cu majuscule sau codul ISO al tarii "RO", in cazul carnii obtinute in abatoare din Romania,
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
- in centru numarul de autorizare acordat de autoritatea veterinara centrala a tarii de origine
- in partea inferioara abrevierea Comunitatii Europene, respectiv: CE, EC, EK, CEE, etc. cu majuscule
Carnea de miel sau ied - care se obtine prin sacrificarea la cererea consumatorilor, in locuri special amenajate temporar - are aplicata o stampila de forma rotunda, cu diametrul de 3,5 cm, cu urmatoarele inscrisuri:
- in partea superioara: "ROMANIA", cu majuscule;
- in centru: indicativul judetului, urmat fara intrerupere de numarul de autorizare al unitatii. Imediat sub acesta se inscrie numarul de identificare al medicului veterinar oficial care asigura supravegherea veterinara a unitatii;
- in partea inferioara: "CONTROLAT SANITAR-VETERINAR", cu majuscule
PRETUL CARNII DE MIEL 2013
Saptamana aceasta, carnea de miel se vindea in pietele bucurestene cu preturi cuprinse intre 20-22 lei/kg, in timp ce la targuri mieii se vindeau cu 12-15 lei/kg in viu.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura