Sunt necesare mai multe investitii in domeniul irigatiilor
Publicat la data de 22 Aug. 2013 in:
Diverse Secretarul de stat in ministerul agriculturii, Daniel Botanoiu, a sustinut la conferinta „Mediafax Talks about Sustainable Agriculture” ce a avut loc miercuri, in localitatea Tudor Vladimirescu din judetul Braila, ca Guvernul intentioneaza sa modifice legislatia agricola pentru a atrage investitori in domeniul irigatiilor.
Acesta a mai spus ca investitiile facute pana in prezent nu sunt de ajuns.
„Apa afecteaza si limiteaza destul de mult nivelul productiei in momentul de fata. Suntem in faza de a modifica legislatia, pentru ca in felul acesta, sa venim cu mai multe investitii in tot ceea ce inseamna sectorul de irigare. (...)Nu trebuie sa ne imbatam cu apa rece, pentru ca numai anumite investitii, cum ar fi Siret-Baragan, pot rezolva aceasta nenorocire”, a precizat Botanoiu.
Botanoiu a adaugat ca este nevoie de tehnologii noi si de seminte de foarte buna calitate pentru a elimina riscurile. Acesta le-a recomandat fermierilor sa se grupeze in asociatii solide pentru a putea face investitii eficiente.
„Acum 15 ani discutam despre schimbarile climatice, acum discutam despre incidente foarte mari asupra productiei agricole. In acest caz, trebuie sa ne pregatim cu tehnologii noi, cu investitii foarte serioase si trebuie sa folosim seminte de foarte buna calitate, pentru a elimina riscurile”, a relatat secretarul de stat.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
La conferinta a fost prezent si directorul general al Monsanto, Cosmin Chioreanu. Acesta a facut cateva comentarii pe tema plantelor modificate genetic.
„Toate plantele din agricultura, la ora actuala, sunt modificate genetic printr-o ameliorare care la unele specii a durat 100 - 200 - 300 de ani. Spuneam cuiva ca acum o mie de ani porumbul arata cu totul diferit fata de ce este acum, la fel si graul. Porumbul producea atunci, probabil, 150 de kilograme la hectar. Acum produce 7, 8, chiar 12 tone la hectar”, a declarat Cosmin Chioreanu.
Sursa foto: www.sxc.hu