Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Supa de fetica va scapa de stres

supa-de-fetica-va-scapa-de-stres

Tags: fetica

Fetica, intalnita si sub denumirea de salata mielului sau salata de camp, este o leguma mai putin cunoscuta in Romania. Din frunzele sale se prepara salate si supe, care, pe langa gustul placut, dulce acrisor, au proprietatea de a alunga stresul si oboseala, datorita substantelor pe care le contin.

Fetica - Salata mielului
Frunzele plantei sunt bogate in acid folic si vitamina C, dar contin si cantitati importante de vitamina B9, substante care indeparteaza oboseala revigoreaza organismul. Conform specialistilor francezi in gastronomie, o suta de grame de frunze verzi de salata mielului va ofera jumatate din necesarul zilnic de vitamina B9.


Salata mielului creste salbatica in Romania

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Exista mai multe specii in genul Valerianella, cea mai cunoscuta fiind Valerianella olitoria. In anul 1979, printr-o decizie a CE, aceasta este redenumita Valerianella locusta. Desi in multe publicatii sau articole salata mielului apare si sub vechea denumire stiintifica (v. olitoria), corecta este cea de a doua.

Planta este cultivata mai ales in Franta si Italia, dar si in alte tari europene. In Romania, astazi se consuma doar plantele culese direct din natura, desi in trecut au fost cultivate campuri experimentale.

Fetica poate fi cultivata usor
Conform profesorului Gh. Valceanu, este foarte putin pretentioasa fata de sol, ea creste atat pe pamanturi nisipoase cat si cele grele, argiloase. Este o planta erbacee, anuala, care prefera climatul mai cald, mediteranean, de aceea este afectata de temperaturile scazute, in special de brumele cazute primavara tarziu.

Pentru a preveni baltirea apei in zona coletului, se recomanda cultivarea pe straturi inaltate; terenul trebuie sa fie bine pregatit inainte de insamantare, sapat si greblat. Insamantarea se face primavara devreme, imediat ce trece pericolul brumelor. Pamantul trebuie sa fie ingrasat, pentru a stimula dezvoltarea frunzelor. In mod normal, acestea ar trebui sa fie suficient de mari pentru recoltare la doua luni de la initierea culturii.

Cultura hidroponica
In anul 2004, un grup de cercetatori au publicat intr-o prestigioasa revista de horticultura un articol in care descriau metode neconventionale de cultivare a acestei legume. Acestia au testat obtinerea de plante in sere speciale, prin cultura hidroponica. Intr-o cultura hidroponica, plantele sunt crescute fara sol.

El este inlocuit cu diferite amestecuri nutritive lichide, in care sunt scufundate radacinile plantelor. De multe ori, lichidul se toarna intr-un amestec de perlit, vermiculit sau pietris, pentru a asigura radacinilor o baza solida pentru a se dezvolta.

Principalul avantaj al unei culturi hidroponice este controlul aproape total asupra mediului ambiant, asupra substantelor nutritive necesare plantei si pastrarea conditiilor de asepsie, care previn aparitia unor boli sau daunatori.

O astfel de salata este practic gata de pus pe farfurie, spalarea cu apa fiind de prisos.

*Reteta anti-stres: Supa de salata mielului
Ingrediente: o farfurie de frunze de fetica, 2 cartofi, 50 g unt, o cana de smantana, sare si piper dupa gust.
Mod de preparare: Intr-o cratita se topeste untul si se adauga frunzele de fetica tocate marunt. Se lasa sa se inmoaie putin si se adauga si cartofii taiati cubulete.

Adaugati aproximativ un litru de apa si lasati sa scada timp de o jumatate de ora. Adaugati sare si piper dupa gust. Inainte sa se ia de pe foc, se adauga smantana si o mana de frunze de fetica intregi sau taiate pe jumatate si se acopera. Se serveste simpla sau cu paine neagra.

*Traducere din limba franceza dupa o reteta originala theworldwidegourmet.com
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.63 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016