Tehnologia de reproducere a pastravilor
Publicat la data de 15 Aug. 2024 in:
Diverse Conditiile de cultura (adica cresterea in captivitate) au adus unele modificari asupra bioritmului acestor pesti, grabind atingerea maturitatii sexuale. Pastravii, in functie de specie, se reproduc in diferite anotimpuri.
De asemenea si varsta la care acestia ajung la maturitatea sexuala difera de la o specie la alta, astfel:
Pastravul curcubeu (Onchorhynchus mykiss) se reproduce la inceputul primaverii, in luna martie. Masculii devin maturi sexual la varsta de un an, iar femelele la varsta de 2 ani. Desi se gasesc icre in corpul femelelor de 1 an, acestea nu sunt de calitate buna si nu se folosesc pentru reproductie.
Pastravul fantanel (Salvelinus fontinalis) se reproduce toamna, in lunile septembrie - noiembrie. Masculii, ca si la specia precedenta, devin maturi sexual la varsta de un an, iar femelele la varsta de 2 ani. Se recomanda totusi pentru reproductie folosirea de exemplare cu un an mai mari.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
Pastravul brun (Salmo trutta fario) se reproduce la starsitul toamnei, la inceputul lunii decembrie. Masculii sunt apti pentru reproducere la varsta de 2 ani, iar temelele la 3 sau chiar 4 ani. Fiind putin probabil ca intr-o pastravarie in sistem familial sa se creasca alte salmonide.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>