Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

La Baia Mare, in perioada 17-22 iunie 2013, se vor desfasura doua seminarii internationale, cu sustinerea WWF (World Wide Fund for Nature) in cadrul Programului Dunare-Carpati. Discutiile din cele doua seminarii vor avea ca baza doua teme fundamentale pentru padurile Europei, si anume ‚Regulamentul Uniunuii Europene pentru exploatarea lemnului’ (18-19 iunie) si ‚Identificarea si protejarea padurilor virgine’ (20-21 iunie).
In ultimul timp, exploatatiile forestiere ilegale si comertul ilicit cu lemn au devenit o problema internationala, datorata in principal cererii tot mai ridicate de lemn si produse din lemn, in contextul cresterii economice mondiale care a dus la aceste presiuni constante si tot mai acute asupra padurilor.
La nivel mondial, Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeana si Australia, lucreaza la diferite instrumente legislative, in scopul combaterii acestor probleme si incercarii de a reduce comertul ilegal de lemn si material lemnos.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Din punct de vedere economic, prin exploatarea ilegala a padurilor se pierd atat venituri, cat si alte beneficii. Din perspectiva sanatatii mediului, taierea ilicita a arborilor este asociata cu despaduririle, cu schimbarile climatice, dar si cu declinul biodiversitatii.
Pe plan social, prin exploatarea ilegala a padurilor exista o posibilitate ridicata sa apara conflicte in privinta terenurilor si resurselor, pierderea puterii comunitatilor locale, dar si conflicte armate.
Pentru prima data in Romania de la intrarea in vigoare a regulamentului european, WWF (World Wide Fund for Nature) desfasoara aceasta intalnire intre operatorii din domeniu si autoritatile competente la nivel national si international, cu scopul de a aduce un act legislativ intr-o forma cat mai concreta, functionala si accesibila.
Sursa foto: www.sxc.hu
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News