Publicat in: Diverse
Teme legate de padurile Europei, dezbatute la Baia Mare
La Baia Mare, in perioada 17-22 iunie 2013, se vor desfasura doua seminarii internationale, cu sustinerea WWF (World Wide Fund for Nature) in cadrul Programului Dunare-Carpati. Discutiile din cele doua seminarii vor avea ca baza doua teme fundamentale pentru padurile Europei, si anume ‚Regulamentul Uniunuii Europene pentru exploatarea lemnului’ (18-19 iunie) si ‚Identificarea si protejarea padurilor virgine’ (20-21 iunie).
In ultimul timp, exploatatiile forestiere ilegale si comertul ilicit cu lemn au devenit o problema internationala, datorata in principal cererii tot mai ridicate de lemn si produse din lemn, in contextul cresterii economice mondiale care a dus la aceste presiuni constante si tot mai acute asupra padurilor.
 
La nivel mondial, Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeana si Australia, lucreaza la diferite instrumente legislative, in scopul combaterii acestor probleme si incercarii de a reduce comertul ilegal de lemn si material lemnos.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h
Din punct de vedere economic, prin exploatarea ilegala a padurilor se pierd atat venituri, cat si alte beneficii. Din perspectiva sanatatii mediului, taierea ilicita a arborilor este asociata cu despaduririle, cu schimbarile climatice, dar si cu declinul biodiversitatii. 
Pe plan social, prin exploatarea ilegala a padurilor exista o posibilitate ridicata sa apara conflicte in privinta terenurilor si resurselor, pierderea puterii comunitatilor locale, dar si conflicte armate.
 
Pentru prima data in Romania de la intrarea in vigoare a regulamentului european, WWF (World Wide Fund for Nature) desfasoara aceasta intalnire intre operatorii din domeniu si autoritatile competente la nivel national si international, cu scopul de a aduce un act legislativ intr-o forma cat mai concreta, functionala si accesibila.






Sursa foto: www.sxc.hu

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...
Cum pregatim culturile de cereale paioase pentru noul sezon: 4 aspecte-cheie de luat in calcul
Cum pregatim culturile de cereale paioase pentru noul sezon: 4 aspecte-cheie de luat in calcul
Fara o pregatire corecta, culturile pot suferi din cauza unei nutritii inadecvate, alungirii...
Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Iata pasii principali si ce resurse sunt necesare pentru a infiinta o ferma de...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016