Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 4 oportunitati de dezvoltare pentru agro afacerea ta

top-4-oportunitati-de-dezvoltare-pentru-agro-afacerea-ta

Pe o piata a agriculturii care se confrunta cu o dinamica uimitoare, dar si cu situatii neasteptate, o afacere in acest domeniu trebuie sa profite de orice oportunitate. Este de dorit ca dezvoltarea sanatoasa in acest domeniu sa ia locul practicilor consumatoare de timp si resurse.

Evolutia tehnologiei contribuie la o mai mare productivitate cand vine vorba de culturile propriu-zise. In unele cazuri, agricultorii reusesc sa nu mai depinda de vreme sau de lipsa irigatiilor, de exemplu, pentru ca si-au creat propriile conditii in acest sens. Dar orice oportunitate este binevenita, iarmai jos iti prezentam cateva dintre ele.

1. Finantari diverse

Dincolo de binecunoscutele subventii oferite de stat, exista o serie de alte finantari care sa contribuie la dezvoltarea afacerii pe toate planurile. Cele mai agreate surse de venit de acest tip sunt reprezentate de finantari nerambursabile. Criteriile de eligibilitate sunt de regula accesibile si sprijinul primit de agricultori in aceasta directie este mare, de la depunerea aplicatiilor si pana la implementarea propriu-zisa. 


Pentru fiecare categorie de finantare nerambursabila masurile si calendarul difera, astfel ca este important sa te documentezi foarte bine pentru a sti sigur ca indeplinesti criteriile, dar si ca vei reusi in timp util sa depui toata documentatia solicitata. Daca ai cele mai mici dubii, consulta un specialist care sa te indrume corect si sa iti recomande cei mai buni pasi de urmat. Vei vedea ca o astfel de mica investitie va fi de mare folos cand proiectul tau va fi aprobat pentru finantare.

2. Targuri locale

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Din fericire, in perioada de dupa pandemie se pune accentul tot mai mult pe produsele de calitate aduse mai aproape de oameni, dar si pe proceduri inovatoare pentru a incuraja productia. Au aparut o multime de evenimente publice, atat pentru produsele fermierilor (practic, o mini-piata de desfacere), cat si pentru a expune noutatile din domeniu. 


Asigura-te ca esti prezent la ambele tipuri de evenimente. Astfel, iti poti face cunoscute produsele si le poti vinde direct, daca nu lucrezi la nivel de cantitate industriala. In plus, te poti documenta si ai ocazia de a prinde unele oferte si promotii la masinarii si ustensile. Totodata, schimbul de informatii intre agricultori contribuie la dezvoltarea afacerilor in acest domeniu.

3. Asociatii care promoveaza produsele locale

Tocmai prin acest avant din ultima perioada, legat de alimentatia sanatoasa si productia curata din agricultura, se evidentiaza nevoia cumparatorilor de a cunoaste producatori de incredere. Nu sunt putine asociatiile (unele chiar non-profit) care isi doresc sa promoveze si sa scoata in fata producatorii agricoli care au cu ce sa se laude. Este relativ usor sa gasesti un reprezentant cu care poti discuta despre modul in care te-ar putea ajuta sa te promovezi. Expunerea publica a afacerii tale este un mare plus la capitolul relatii publice si este nevoie de astfel de practici, chiar daca unii le considera o pierdere de timp.

4. Promotii ale partenerilor

Ustensile la preturi mici, masinarii pe care le poti achizitiona in rate sau cu discounturi, seminte, ingrasaminte sau accesorii pentru sere, toate pot fi cumparate la un pret convenabil daca prinzi momentul potrivit. La deschiderea unui magazin agricol nou, in perioada de reduceri sau pur si simplu cand stocurile sunt spre lichidare, poti gasi oferte care sa iti aduca o multime de beneficii financiare. De aceea, este important sa fii la curent si cu ce se intampla prin zona ta, care sunt subiectele de actualitate si ce este in trend, pentru a nu risca sa ratezi unele oferte. O buna documentare este deseori cheia economisirii financiare.


Asadar, nu ezitati sa inlocuiti instrumentele mai vechi sau care nu dau randament atunci cand se iveste ocazia. Nu de putine ori o trecere spre zona mecanizata a adus beneficii si a crescut calitatea produsului final. Investeste in ideile noi, dar si in promovarea corecta a propriului brand. Fiecare oportunitate are si o latura financiara, astfel ca o atitudine proactiva in mediul de business agricol face diferenta intre plafonare si succes. 


Sursa foto: Shutterstock

 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016