Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Traim in tara mierii si importam facaturi botezate cu zahar
Producatorii de miere se plang de importul de miere surogat din tari care nu apar pe etichetele produselor si de faptul ca, prin aceasta concurenta neloiala, se pune presiune asupra pretului de achizitie al mierii,a declarat sambata presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania (ACA).
"In Romania se importa o serie de surogate de miere din tari care nu apar pe etichetele borcanelor. Din acest punct de vedere avem de suferit, deoarece este o presiune mare asupra preturilor de achizitie, asupra mierii romanesti", a spus presedintele ACA Romania, Ioan Fetea la Targul National al Mierii care a avut loc sambata aceasta la Bucuresti, pe platforma apicola Baneasa.
Potrivit acestuia, apicultorii din Romania sunt afectati de utilizarea unor erbicide care au efect nociv asupra albinelor.
"Avem probleme cu pastrarea biodiversitatii, avem probleme privind introducerea in culturi si in tratamente a unor erbicide care sunt cea mai mare pacoste", a mai spus Ioan Fetea.
Presedintele Asociatiei a declarat ca Romania ocupa locul sapte in Europa dupa efectivele de albine si detine peste 1,27 milioane de familii de albine, fata de nivelul inregistrat inainte de 1989 cand erau peste 1,4 milioane de familii de albine.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
"Speram ca in urmatorii patru-cinci ani sa ajungem la aceasta cifra din nou. Romania realizeaza intre 20.000 -23.000 de tone de miere anual, din care 50% merge la export, iar 50% la consumul intern", a precizat Ioan Fetea.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi