Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tratamente pentru combaterea moniliozei la speciile de samburoase

tratamente-pentru-combaterea-moniliozei-la-speciile-de-samburoase

Inainte de caderea frunzelor, specialistii unitatilor fitosanitare din tara recomanda efectuarea tratamentului cu fungicide impotriva moniliozei care afecteaza speciile pomicole samburoase: cires, visin, prun, piersic, cais.


Tratamentul este curativ si se recomanda utilizarea unuia din urmatoarele produse de protectie a  plantelor:

Alcupral 50 PU  0,2 %
Dithane M M 45 0,2  %
Topsin 70 WDG 0,07%            

De asemenea, pomicultorii trebuie sa respecte regulile minime de igiena fitosanitare, care in aceasta toamna constau in: 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h


- adunarea si arderea resturilor de plante infectate - fructe mumificate, frunze si ramuri uscate;
- efectuarea unor taieri rationale de rarire si fructificare;
- resturile vegetale ce nu s-au putut aduna si arde vor fi incorporate in sol
- ambalajele provenite de la produsele de protectie a plantelor nu vor fi aruncate la gunoi alaturi de resturile menajere, se vor depozita si vor fi predate la distribuitorul de produse sau la centrele partenere SCAPA (sistemul de colectare a ambalajelor de pesticide) al AIPROM. Ambalajele din material plastic se vor clati obligatoriu, de 3 ori, cu folosirea apei rezultate  in rezervorul masinii de tratat.

Afla in articolul urmator mai multe detalii despre cultivarea si ingrijirea ciresului>>

Cititi cu atentie  prospectul produselor  de protectia plantelor, inainte de utilizare!

Se vor lua masuri ce se impun pentru protectia mediului inconjurator. Se vor respecta cu strictete normele de lucru cu produse de protectie a plantelor, cele de securitatea muncii, de protectia animalelor.

Totodata, fermierii trebuie sa respecte legislatia in vigoare pentru protectia familiilor de albine, respectiv Ordinul comun nr. 45/1991 al Ministerului Agriculturii si Alimentatiei, 1786/TB/1991 al Ministerului Transporturilor, 68/05.02.1992 al Ministerului Mediului, 15b/3404/1991 al Departamentului pentru Administratie Locala si 127/1991 al Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania, privind unele masuri pentru protectia familiilor de albine.

Cum se manifesta atacul moniliozei


Monilioza este una din cele mai periculoase boli ale speciilor samburoase, cunoscuta in toate tarile din Europa si America de Nord.  Semnalata in 1878, in tara noastra, s-a extins mult; atacul de primavara produce pagube evaluate la 60%. 
 
Boala se manifesta pe flori, frunze, lastari, fructe. Potrivit specialistilor Statiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultura (SCDRP) Baneasa, atacul de primavara afecteaza florile, lastarii si frunzele este foarte daunator pentru tara noastra. Organele parazitate de ciuperca se ofilesc, se brunifica si in final se usuca. Varful lastarilor se usuca si se indoaie. Acestia pot fi confundati cu ingheturile tarzii de primavara. 
 
Pe fructe, apar pete circulare, cafenii, care se extind repede, cuprinzand fructul; pulpa devine moale si putrezeste; fructificatiile ciupercii apar sub forma de pernite de 1-2 mm diametru, de culoare alb - galbui sau cenusiu - galbui; acestea se dezvolta la o umiditate atmosferica mare si o temperatura de 10 -12 gr C.

Fructele se infecteaza usor prin leziunile provocate de grindina si insecte, cat si prin contactul direct dintre cele infectate si cele sanatoase. 

In articolul urmator gasiti informatii utile despre Taierea pomilor fructiferi primavara


Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.74 din 50 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016