Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Turtoi(APDRP): Pe noul PNDR as schimba sistemul de selectie

turtoiapdrp-pe-noul-pndr-as-schimba-sistemul-de-selectie

George Turtoi, directorul general al Agentiei de Plati pentru Dezvoltarea Rurala si Pescuit (APDRP) sustine ca ar vrea sa schimbe sistemul de selectie si cel de achizitie pentru beneficiarii privati, pe noul Program National de Dezvoltare Rurala 2014-2020.


„Pe noul Program National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 as schimba, in primul rand, sistemul de selectie, pentru ca la ora actuala sunt varfurile de sarcina atat de mari incat avem intarzieri de un an de zile, chiar si de un an si jumatate pe evaluarea proiectelor. Nu poti sa-i spui omului, dupa ce ai evaluat proiectul, gata da-i drumul, semneaza contractul, chiar daca a fost evaluat intr-o luna, pentru ca trebuie sa astepte dupa toti. Cand primesti 20.000 de proiecte nu ai cum sa le termini intr-o luna de evaluat. Acesta este primul lucru care trebuie reglat, partea de sistem de selectie. Avem la ora actuala mai multe propuneri in acest sens si speram sa fie acceptate de Comisie. Trebuie sa le prezentam un sistem concurential, chiar daca este combinat cumva cu « primul venit primul servit », iar proiectele care ating punctajul maxim sa fie finantate imediat, sa nu mai astepte pana la finalul evaluarii”, relateaza directorul general al APDRP.
 
Acesta considera ca ar trebui ceva schimbat si in implementarea proiectelor, deoarece au fost ceva probleme in aceasta privinta pe actualul PNDR, pe partea de acte aditionale pentru modificari de solutii si prelungiri de termene.
„In acest program am avut probleme foarte mari pe partea de acte aditionale pentru modificari de solutii si prelungiri de termene. Proiectele s-au facut foarte prost si imi pare rau ca invinuiesc atat proiectantii cat si consultantii care au venit cu solutii tehnice, nu pot sa spun nefezabile, dar care au suferit modificari de 4-5 ori. Aici vad o solutie de a contracta direct, la nivel de proiect tehnic, fara sa mai contractam studiu de fezabilitate, care este doar o previziune si pana la finalizarea efectiva a lucrarii sufera o mie de modificari. Avem la ora actuala proiecte si cu zeci de acte aditionale de modificare pe un singur proiect”, mai precizeaza George Turtoi.
 
El propune pentru achizitiile beneficiarilor privati crearea unei baze de date cu preturi de referinta rezonabile, care ar putea fi benefica atat pentru fondul de dezvoltare rurala, cat si la nivel national.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h








Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016