Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Un apicultor spune ca romanii sunt insuficient informati in privinta calitatii mierii
Un apicultor satmarean e de parere ca inflatia de miere contrafacuta sau de slaba calitate din marile magazine se datoreaza inclusiv consumatorului autohton, care nu este educat sa faca diferenta intre o miere de calitate si una inferioara. Ioan Sabadus spune ca romanii aleg "mierea care curge", fara sa stie ca aceasta este fie falsificata, fie a fost pastrata in conditii improprii.
"Vedem ca exista persoane care nu ne inteleg si ne dam seama ca nu exista comunicare intre noi, apicultorii, sau intre noi, cei care vrem sa facem niste produse de calitate sa le vindem. Nu exista comunicare, nu exista informare si atunci ajungem sa falsificam, pentru ca asa ne cere clientul. Am vazut ca la TV promoveaza mierea, dar nu pe cea de calitate. Nimeni nu spune ca mierea care curge este o miere falsificata sau o miere care nu este pastrata unde trebuie. 90% dintre clienti vin si spun: vrem miere care curge. Am avut 50% dintre clienti care au plecat din magazinul nostru pentru ca nu aveam miere care curge", spune Ioan Sabadus, potrivit Agerpres.
El a explicat ca mierea incepe sa cristalizeze dupa doua saptamani de la recoltare, cu exceptia celei de salcam, care cristalizeaza dupa un an. Producatorul dezvaluie ca unii apicultori, pentru a reda aspectul semilichid al mierii, o incalzesc, proces prin care vitaminele si compusii activi sunt distrusi.
"Nu cred ca suntem pregatiti pentru bio. Noi nu suntem pregatiti nici pentru produsele naturale. Sa trecem la bio, cred ca ne mai trebuie vreo 10 ani. Dupa parerea mea, sa ajungem la acest nivel trebuie foarte multa munca din partea noastra, a producatorilor, pentru ca trebuie sa ne ajute cineva sa ne invete sa ne promovam marfa. Degeaba avem un bulgare de aur daca nu stie nimeni de el", a subliniat apicultorul.
Potrivit informatiilor oferite in magazinul sau de prezentare si desfacere, Ioan Sabadus a pornit la drum cu aceasta afacere in 2007.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
"M-am ambitionat si in toamna anului 2007 am pornit la drum cu 5 roiuri, iar in primavara lui 2008, cu un pavilion apicol cu 35 de familii de albine, sprijinit la inceput de catre un batran. Mierea de salcam, a fost prima miere stoarsa de catre familia noastra si am sa tin minte acest lucru toata viata, din cauza intepaturilor primite de la albine si umflaturile rezultate la incheieturile gleznelor. Am avut ocazia sa analizez mai atent veninul de albine si rezultatele lui binefacatoare. Pe langa beneficile produselor de la albinute, am observat un mare avantaj, relaxarea primita in timpul lucrarilor efectuate la ele (...) La inceput am incercat sa explic oamenilor, toate efectele produselor apicole asupra sanatatii, incercand sa-i lamuresc totodata asupra diferentelor dintre o miere naturala si o miere falsificata, astfel ca, in timp , ceea ce la inceput era un simplu hobby s-a transformat intr-o meserie la care nu as renunta niciodata.", spune Sabadus.
foto: magazinul Sabadus
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.83 din 3 voturiIdei de afaceri in agricultura