Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un europarlamentar solicita MADR prelungirea termenului pana la care se pot depune cererile pentru subventii

un-europarlamentar-solicita-madr-prelungirea-termenului-pana-la-care-se-pot-depune-cererile-pentru-subventii

Liberalul Daniel Buda sustine ca multi fermieri nu si-au putut depune cererile unice nu din vina lor, ci din cauza problemelor informatice ale sistemului utilizat de APIA, iar in aceaste conditii ar fi normal sa fie prelungit termenul limita.


Europarlamentarul PNL Daniel Buda spune ca fermierii nu au putut depune cererile din cauza unor deficiente aparute in sistemul informatic pe care APIA il foloseste la inregistrarea acestora, in cazul in care MADR nu va prelungi termenul limita considerand ca ministrul Daniel Constantin „pune piedici agricultorilor”.
 
„Ii solicit ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, sa prelungeasca de urgenta termenul de depunere la APIA a cererilor unice pentru subventiile in agricultura acordate fermierilor. Luni este ultima zi in care fermierii mai pot depune la APIA cererile unice pentru subventiile in agricultura. La inceputul lunii mai am semnalat Comisiei Europene faptul ca, in plin sezon de depunere a cererilor pentru subventii in agricultura, fermierii nu au putut depune aceste cereri din cauza unor deficiente aparute in sistemul informatic pe care APIA il foloseste la inregistrarea cererilor”, sustine Buda.
 
El adauga ca mai multi fermieri si-au manifestat atunci nemultumirile cu privire la probleme aparute la inregistrarea cererilor din cauza sistemului informatic folosit de APIA, dar si fata de anexarea unor documente suplimentare, multe dintre acestea fiind imposibil de procurat in timp util.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Intreb, si nu doar retoric: de ce ministerul nu a prelungit pana acum termenul de depunere a cererilor, fara ca fermierii sa fie penalizati, avand in vedere intarzierile de depunere a cererilor cauzate de sistemul informatic al APIA si birocratia excesiva? Tind sa cred ca Ministerul Agriculturii, in loc sa faciliteze absorbtia acestor fonduri, pune piedici serioase fermierilor care se afla acum in incapacitate de a beneficia de drepturile cuvenite”, mai spune europarlamentarul liberal.
 
Buda cere prelungirea termenului de depunere la APIA a cererilor unice pentru subventiile in agricultura deoarece fermierii „nu trebuie sa fie victime ale incompetentei celor care ocupa in mod vremelnic functii publice, ci trebuie sa li se ofere solutii si ajutor”.
 
Termenul de depunere a cererilor privind acordarea de subventii a expirat luni, iar dupa aceasta zi fermierii care doresc sa mai depuna cererea vor mai avea posibilitatea sa inregistreze cererile inca 25 de zile, insa vor fi penalizati cu 1% din suma de plata.
 
Astfel, in mai multe judete din tara, sute de fermieri au stat la cozi, existand situatii in care acestia au dormit in masini, in fata sediilor APIA, pentru a reusi sa işi depuna cererile.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016