Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Statiunea viti-vinicola Pietroasele, din judetul Buzau, va cultiva din aceasta toamna un nou soi de vita de vie romaneasca – Alb Aromat de Pietroasa.
„Soiul este obtinut din Tamaioasa romaneasca, practic este o fecundare libera a soiului Tamaioasa romaneasca, a fost omologat ca soi distinct; ceea ce incercam in momentul de fata este sa il punem la treaba in afara terenului in care este cultivat, butasiera sau plantatie-mama”, precizeaza inginerul sef al Statiunii viti-vinicole Pietroasele, Dragos Matei.
Acesta a mai adaugat ca acest soi este asemanator cu Feteasca Regala, dar este mai aromat si produce o cantitate medie de 10-11 tone la hectar. El a mai mentionat ca soiul Alb Aromat de Pietroasa intra in categoria gamei de vinuri aromate romanesti, gama ce a fost multi-medaliata atat la concursuri interne, cat si la concursuri internationale.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„Dupa ce Tamaioasa romaneasca, recolta 1986, a obtinut o medalie de aur la Muscat du monde, in Franta, in 2009, concursul care reuneste toate vinurile aromate ale lumii, singura medalie obtinuta de un vin aromat romanesc, avem nevoie de un nou soi care sa se impuna pe plan intern si international. Soiurile romanesti cultivate la Pietroasele au castigat la concursul de la Focsani din 2012 sapte medalii, dintre care marea medalie de aur cu Tamaioasa romaneasca 2003, medalii de aur la Feteasca neagra 2011, Grasa 2003 si Merlot 2011, iar la Concursul international de la Bucuresti din anul 2013 Tamaioasa romaneasca 2003 a luat medalie de aur si doua medalii de argint cu Grasa 2003 si Tamaioasa romaneasca 1990, precum si un soi surpriza pentru noi, un Cabernet Sauvignon 2012 cu medalie de aur”, a conchis inginerul Dragos Matei.
Sursa foto: www.sxc.hu
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 3.75 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News