Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Valori nutritionale ale legumelor si fructelor conservate
La fel ca fructele, legumele sunt esentiale pentru o dieta sanatoasa. Consumul lor zilnic si in cantitati suficiente ar putea ajuta la prevenirea unor boli grave precum bolile cardiovasculare si unele tipuri de cancer, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, care recomanda consumul a cel putin 400 de grame de fructe si legume pe zi, cu exceptia cartofilor si a altor radacinoase.
Conservele de legume sunt un proces de ambalare si manipulare a produselor realizat in asa fel incat sa reziste si, in unele cazuri, sa imbunatateasca proprietatile nutritive ale calitatii lor, precum structura si aroma lor. … Prin urmare, primul avantaj este ca rezista mai mult.
Pentru a realiza orice conservare, produsul trebuie sa fie proaspat, in perfecta stare, manipularea trebuie sa fie cat mai igienica si toate ustensilele sau recipientele trebuie sa fie perfect curate si dezinfectate. Aceste procese pastreaza intacte mineralele si vitaminele legumelor.
Desi termenul de valabilitate al acestora poate dura cativa ani, legumele conservate au un continut nutritional foarte asemanator cu cel al legumelor proaspete. Acest lucru se datoreaza in principal faptului ca sunt ambalate in cateva ore de la recoltare si la momentul optim de coacere, cand legume precum rosiile, ardeii, fasolea verde si mazarea concentreaza cel mai mare continut de vitamine C si B9, beta-caroten, polifenoli si alti nutrienti.
Conservele care nu au nevoie de refrigerare sunt cel mai usor de depozitat, deoarece pot fi pastrate cu usurinta la temperatura camerei, in camara sau pe dulapuri de bucatarie, atata timp cat sunt ferite de lumina si umiditate. Pe langa faptul ca sunt practice, exista si o mare varietate, datorita careia sunt foarte versatile in bucatarie. Si facand un pic de istorie, inca din timpuri imemoriale, conservarea alimentelor a fost esentiala pentru a asigura supravietuirea oamenilor in fata secetei, razboaielor, epidemilor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Studii separate de la Universitatea de Stat din Michigan si de la Universitatea din California sustin ca legumele si fructele conservate de lunga durata nu sunt doar mai ieftine decat cele proaspete, dar sunt foarte comparabile din punct de vedere nutritional. Exista studii care spun ca adultii si copiii care mananca in general fructe si legume conservate au avut un aport mai mare de anumiti nutrienti vitali, cum ar fi potasiul si magneziul, precum si o dieta generala de mai buna calitate in comparatie cu cei care le-au evitat.
Atunci cand vine vorba de consumul de fructe si legume, nu exista prea multe optiuni proaste. Desigur, nu este nimic mai bun decat o salata de legume proaspete sau de sezon, dar nu merita sa te stresezi daca nu le poti avea, intr-un moment in care conservele de legume ofera valori nutritionale similare.
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura