
Conservele de legume sunt un proces de ambalare si manipulare a produselor realizat in asa fel incat sa reziste si, in unele cazuri, sa imbunatateasca proprietatile nutritive ale calitatii lor, precum structura si aroma lor. … Prin urmare, primul avantaj este ca rezista mai mult.
Pentru a realiza orice conservare, produsul trebuie sa fie proaspat, in perfecta stare, manipularea trebuie sa fie cat mai igienica si toate ustensilele sau recipientele trebuie sa fie perfect curate si dezinfectate. Aceste procese pastreaza intacte mineralele si vitaminele legumelor.
Desi termenul de valabilitate al acestora poate dura cativa ani, legumele conservate au un continut nutritional foarte asemanator cu cel al legumelor proaspete. Acest lucru se datoreaza in principal faptului ca sunt ambalate in cateva ore de la recoltare si la momentul optim de coacere, cand legume precum rosiile, ardeii, fasolea verde si mazarea concentreaza cel mai mare continut de vitamine C si B9, beta-caroten, polifenoli si alti nutrienti.
Conservele care nu au nevoie de refrigerare sunt cel mai usor de depozitat, deoarece pot fi pastrate cu usurinta la temperatura camerei, in camara sau pe dulapuri de bucatarie, atata timp cat sunt ferite de lumina si umiditate. Pe langa faptul ca sunt practice, exista si o mare varietate, datorita careia sunt foarte versatile in bucatarie. Si facand un pic de istorie, inca din timpuri imemoriale, conservarea alimentelor a fost esentiala pentru a asigura supravietuirea oamenilor in fata secetei, razboaielor, epidemilor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
Studii separate de la Universitatea de Stat din Michigan si de la Universitatea din California sustin ca legumele si fructele conservate de lunga durata nu sunt doar mai ieftine decat cele proaspete, dar sunt foarte comparabile din punct de vedere nutritional. Exista studii care spun ca adultii si copiii care mananca in general fructe si legume conservate au avut un aport mai mare de anumiti nutrienti vitali, cum ar fi potasiul si magneziul, precum si o dieta generala de mai buna calitate in comparatie cu cei care le-au evitat.
Atunci cand vine vorba de consumul de fructe si legume, nu exista prea multe optiuni proaste. Desigur, nu este nimic mai bun decat o salata de legume proaspete sau de sezon, dar nu merita sa te stresezi daca nu le poti avea, intr-un moment in care conservele de legume ofera valori nutritionale similare.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.