Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vanzarile de alimente au crescut cu 17 la suta dupa reducerea TVA

vanzarile-de-alimente-au-crescut-cu-17-la-suta-dupa-reducerea-tva

Un studiu realizat de compania de cercetare Nielsen releva faptul ca preturile la alimente au scazut cu 11 la suta, ceea ce a favorizar cresterea vanzarilor.


In luna care a trecut de cand TVA la alimente s-a redus de la 24 la 9 la suta, preturile au scazut in medie cu 11%, retailerii impreuna cu producatorii mentinandu-si promisiunea facuta consumatorillor. Rezultatele nu au intarziat sa apara, cele mai dinamice categorii de produse fiind cele care au redus pretul cel mai mult.
 
Spree exemplu, pentru cafea, o reducere de pret in medie cu 15% a produselor a dus la o crestere a volumelor cu aproximativ 25% fata de aceeaşi perioada a anului trecut. Alte categorii foarte dinamice au fost carnea, branza, bauturile non-alcoolice si snacksurile.
 
Totodata, numarul de produse vandute in perioada 1-14 iunie este cu 12% mai mare fata de luna mai si cu 17% comparativ cu iunie 2014.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Taxa pe valoarea adaugata a scazut la 1 iunie de la 24% la 9% pentru alimente, bauturi nealcoolice, animale-pasari vii, seminte-plante si ingrediente pentru prepararea alimentelor, pe tot lantul economic, de la productie pana la vanzarea catre consumatorul final.
 
La momentul respectiv circula informatia ca mari lanturi de magazine ar fi majorat preturile la diferite alimente cu pana la 30%, inainte de reducerea taxei, iar premierul Victor Ponta a reactionat spunand ca Guvernul nu poate ingheta preturile la marfurile din magazine, dar poate introduce masuri constitutionale si europene, precum taxe speciale foarte mari, in cazul in care comerciantii nu scad preturile la raft dupa diminuarea TVA.
 
Marii retaileri au anuntat ca vor transfera integral diferenţa clientilor, ceea ce ar fi insemnat o scadere a preturilor de circa 12%.
 
Consiliul Concurentei a avertizat retailerii ca va verifica la nivel national evolutia preturilor dupa reducerea cotei, pentru a vedea daca efectul este mentinut in timp.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016