Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Vinul rosu, preferatul romanilor pentru masa de Paste
Vanzarile de vinuri cresc in perioada Sarbatorilor Pascale cu 50% fata de o luna normala, iar vinurile rosii se afla in continuare pe lista preferintelor romanilor, deoarece simbolistica religioasa are un rol determinant in decizia de achizitie.
De asemenea, cresc vanzarile de vinuri rosii, simbolistica religioasa avand rol determinant pentru acest lucru in decizia de achizitie. Trebuie semnalat ca in ultimii ani a crescut consumul de vin roze catre 10%, diferenta din totalul pietei fiind insa in favoarea vinurilor albe, demiseci si demidulci in special, cu circa 55%, iar rosii cu 35%.
In ceea ce priveste productia de vin din 2016, anul a debutat cu semne pozitive pentru producerea vinurilor de calitate.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
„Din informatiile furnizate de membrii Patronatului National al Viei si Vinului, sunt semne ca anul acesta va fi unul favorabil producerii vinurilor de calitate: lipsa fenomenelor meteo nefavorabile majore la nivel national in debutul acestui an, iar nivelul precipitatiilor si al rezervei de apa din sol sunt pozitive, ca nivel de asteptare”, a declarat Ovidiu Gheorghe, directorul general al Patronatului National al Viei si Vinului.
Numeroase studiile medicale realizate de-a lungul anilor au demonstrat ca un consum moderat de vin, in special de vin rosu (250—300 ml/zi) are efecte benefice si mentine activ intregul sistem de aparare al organismului.
Consumul zilnic moderat de vin poate sa scada probabilitatea aparitiei bolilor cardiovasculare cu 20-30 %, sa combata hipertensiunea, sa reduca frecventa diferitelor forme de cancer si a altor boli. Vinul are diverse beneficii asupra digestiei mancarurilor deoarece stimuleaza producerea sucului gastric si intretine un apetit sanatos. Comparativ cu toate bauturile alcoolice vinul are cea mai buna reputatie, arata datele PNVV.
Potrivit Institutului National de Statistica, durata medie de viata din judetele mari cultivatoare de vita de vie (72,83 in Vrancea) este superioara atat mediei nationale (71,76 de ani), dar mai ales fata de judetele cu o slaba dezvoltare viti-vinicola, cum este Satu Mare (68 de ani).
Consumul anual de vin in Romania este estimat la 25 de litri pe cap de locuitor si reprezinta doar jumatate din consumul tarilor dezvoltate, care se ridica la peste 50 de litri/locuitor. De exemplu, in Franta se consuma 58 litri/cap de locuitor, iar in Italia 53 de litri/cap de locuitor.
Sectorul viti-vinicol din Romania a atras peste 500 de milioane de euro in ultimii 10-12 ani, fiind unul dintre cele mai perfomante sectoare din agricultura.
In prezent, Romania se afla in top 5 la nivel european din punct de vedere al suprafetei cultivate cu vita de vie, cu cele 200.000 de hectare, si pe locul 6 in UE din punct de vedere al productiei.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 3 voturiIdei de afaceri in agricultura