Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vor sa schimbe procedura de acordare a certificatelor de producator, vor face fata mafiei din piete?

vor-sa-schimbe-procedura-de-acordare-a-certificatelor-de-producator-vor-face-fata-mafiei-din-piete

Ministerul Agriculturii a demarat procedura de modificare a modului de acordare a certificatelor de producator agricol, pentru diminuarea fraudei din sector, dar si pentru a putea controla cantitatile de produse puse pe piata. In prezent, Certificatul de producator se elibereaza pe baza de cerere de la Primarie tuturor celor ce doresc sa faca vanzari de produse agricole. Primarul sau un imputernicit de-al lui verifica la fata locului ca aceste cantitati de produse pentru care se cere certificat exista. Acesta dovedeste provenienta.


"Am considerat ca modul de acordare a certificatului de producator trebuie modificat, aceasta fiind o masura prioritara daca vrem sa reducem frauda cu aceste certificate si sa putem controla cantitatile de produse care sunt puse pe piata. Masura va avea efecte si asupra evaziunii fiscale, dar si in ceea ce priveste controlul investitiilor pe care le facem din punct de vedere al ajutoarelor acordate producatorilor", a declarat secretarul de stat in Ministerul Agriculturii Daniel Botanoiu, citat de Agerpres.

Potrivit oficialului, principala modificare vizeaza obtinerea unei vize din partea unei organizatii de producatori, care va atesta cantitatile pe care producatorul le poate pune in piata in functie de suprafetele detinute: "Practic, inainte de a merge la o primarie, producatorul trebuie sa mearga la o asociatie, care il va recunoaste de producator sau nu si care ii va cere cantitatile pe care le pune pe piata, suprafetele si verifica datele producatorului. Astfel, asociatia confirma si este responsabila de ceea ce declara producatorul. De exemplu, un producator de legume nu poa-te spune ca produce 10 tone de tomate si inca nu stiu cate tone de alte legume daca are 1.000 de metri patrati".

Nu toti producatorii vor fi obligati sa detina certificate de producatori, ci doar cei care vor sa puna produse pe piata.

In prezent, certificatul de producator agricol se obtine de la primaria din localitatea de domiciliu, in baza unei cereri si prin plata unor taxe.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


MADR va incheia protocoale cu organizatiile profesionale, pentru a putea urmari fondurile care se deruleaza, dar si strategiile din sector.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016