Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intrebari legate de leurda, lamai, begoniile, crin de camera, leandru, gardenia, altoirea la cires ornamental, dracena, bulbi de zambila, plantarea bradulului

intrebari legate de leurda, lamai, begoniile, crin de camera, leandru, gardenia, altoirea la cires ornamental, dracena, bulbi de zambila, plantarea bradulului


Intrebarea nr.189:
...as dorii informatii legate deallium ursinum(leurda)-in ceea ce priveste partea farmaceutica.va multumesc.
Ramona


Doctorul plantelor: Leurda, allium ursinum, are efecte terapeutice atat consumata cand este consumata ocazional (in salate, de exemplu) cat si in cure prelungite, care se prescriu de catre medic.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Are efecte la nivelul pielii, inhiba dezvoltarea ciupercilor, vindeca eczemele. Regleaza tensiunea sangvina, leurda fiind recomandata celor care sufera de hipertensiune arteriala.

Este folosita si in afectiunile aparatului digestiv, atenuand colicile, crampele, constipatiile, balonarile.

Intrebarea nr.188:
Am o planta de camera (nu stiu cum se numeste)arata ca un porumb , fara stiulete,cu frunze cu mai multe nuante . Pe frunze au aparut pete galbui care apoi se innegresc si frunza tinde sa se usuce,petele apar haotic ,pe margini, pe frunze de diferite varste.Nu stiu ce sa-i fac ,pentru ca eu nu am mai avut plante bolnave pana acum.I-am dat cu un spray pt.daunatori ,dar nu a avut nici un rezultat. Va rog sa ma ajutati ,pt. ca nu stiu ce sa fac ,mi-e teama sa nu o pierd si nu vreau nici sa se extinda la celelalte plante. Va multumesc anticipat!
Daniela

Doctorul plantelor: Banuiesc, din descrierea ta, ca este o specie de dracena. Petele care se inchid la culoare sunt produse de o ciuperca, asadar nu ai de ce sa folosesti un insecticid (din cel pe care probabil l-ai avut in tub). Cere de la o farmacie fitosanitara un fungicid.

Intrebarea nr.187:
am o planta gen ficus cu frunze mari si sunt verde deschis...mi-au cazut toate frunzele a ramas numai tulpina si cate o ramificatie jos la radacina.nu are nici un parazit.ce ar trebui sa fac ca sa o slvez? va multumesc.
Gabriela

Doctorul plantelor: Rupe un varf de crenguta si uita-te daca mai este verde in interior. daca da, ciupeste-i mai multe varfuri pe care pune-le la inradacinat intr-un ghiveci mai adanc, cu pamant de flori si nisip proportii egale. Uda des ghiveciul si tine-l undeva la lumina, dar nu la soare. In acest timp, schimba-i pamantul plantei-mama si uita-te daca in sol exista mucegai sau daunatori.
In cazul in care ai observat ceva de acest gen, in noul ghiveci trebuie sa adaugi si un fungicid, eventual un insecticid. Chiar daca nu este cazul si pamantul a fost curat, uda planta odata la cateva zile zi ingrijeste-o in continuare, sunt sanse mari sa isi revina.

Intrebarea nr.186:
Am un lamai de cativa ani...nu a facut niciodata fructe'...i-am taiat varfu acuma..oare va face fructe? sau... cum se altoieste?va rog sa imi trm mail..
Ovidiu Coroi

Doctorul plantelor: Lamaiul face fructe si fara a fi altoit, dar mai tarziu. Altoirea nu face decat sa grabeasca acest lucru.

Intrebarea nr.185:
Buna ziua doctore!Iubesc foarte mult begoniile cu bulb drept pentru care am foarte multe.Anul trecut mi s-au imbolnavit toate.Aveau pe frunze niste pete maro care semanau cu cele de rugina sau arsuri de soare.frunzele se uscau si cadeau .Si bobocii florari aveau marginile maronii si nu se deschideau ci cadeau.Nu am vazut nici un fel de daunator desi m-am uitat si cu lupa.Le-am stropit cu tot felul de solutii fungicide acaricide insecticide dar nici un rezultat.Acum i-mi este frica sa nu patesc acelasi lucru.Cu ce le pot stropii preventiv,mentionez ca bulbii inainte de plantare i-am tinut intr-o solutie de Mospilan cam 20 min.Multumiri anticipate!
Adina Marina

Doctorul plantelor: Mospilanul este un insecticid, iar begoniile tale au fost atacate de o ciuperca. Un preparat bun este Topsin.

Intrebarea nr.184:
Am un crin, iar in pamantul din ghiveci au aparut viermisori f. mici, albi, care ataca bulbul. Aceiasi viermisori i/am observat si in alte ghivece. Ce tratamente se pot aplica? Va multumesc
Claudia

Doctorul plantelor: Ideal ar fi sa le schimbi pamantul. daca nu este prea comod sau nu ai timp, uda ghivecele cu un macerat din frunze de tutun (un pachet de tigari Carpati lasate in apa cateva zile)

Intrebarea nr.183:
Am un bonsai f. mare si frumos, care este, din pacate, atacat de niste pureci (?!) mici si albi, ca o matreata. Probabil ca tot de la acesti daunatori, exista pe frunze o secretie lipicioasa.Am folosit diverse spray-uri contra daunatorilor, din comert (Bricostore).Nu au ajutat. Ce pot sa fac ?
De asemenea, nu stiu daca legat de daunatori, sau poate gresesc ceva cu udatul, ii cad multe frunze. E drept ca ii cresc tot timpul altele, noi. Dar e totusi ceva mai "chel" decit atunci cind l-am primit, in octombrie 2006.
Mutumesc anticipat pentru eventualele sfaturi
Valentina Mag

Doctorul plantelor: Stropeste copaceii cu Mospilan, este un insecticid potrivit pentru ei. Daca totusi nu se rezolva, cauta in magazie preparatul Pirimor.

Intrebarea nr.182:
Buna ziua, dle.doctor! Am doua probleme: Pe unele plante de apartament-leandru ficus...apar din cand in cand niste animalute maroni ,bine lipite de frunza,se curata gru mai mult se sparg??; -Anul trecut pe coardele de vita,pe edera de gradin,pe tulpina de floarea soarelui,au aparut scame albe din care s au dezvoltat niste musculite albe care au devorat frunzele.Erau iuti ca gloantele si nu au fost afectate de stropii recomandati la magazin.Nu-mi doresc sa se repete si anul acesta. Paduchii de pe frunzele florilor se produc cred din cauza caldurii si a uni suc lipicios. Multumesc pentru consultatie!
Dna Soare

Doctorul plantelor: Pentru musculitele albe, un insecticid bun este Confidor. Pentru paduchii de frunza, Mospilan, Decis sau Pirimor.

Intrebarea nr.181:
buna..de curand am primit cadou o planta..croton.sincer nu prea stiu cum s o ingrijesc..de cand mi a adus o i au cazut cateva frunze.o ud o data pe sapt. va rog sa mi dati mai multe detalii despre aceasta planta..multumesc
Carmen Roman

Doctorul plantelor: Voi publica in curand un articol despre Croton

Intrebarea nr.180:
Mai intai vreau sa va multumesc pentru ca ati creat acest site, este foarte util. Intrebarea mea se refera la muscate, am 2 muscate, in primul an au facut flori rosii, apoi au tot crescut in inaltime (au ajuns cam la 30cm)si in ultimii 2 ani nu au mai facut deloc flori. Le-am schimbat si pamantul, nu le-am pus niciodata ingrasamant. Va rog sa ma sfatuiti cum sa imi ajut florile. Multumesc!
Monalisa

Doctorul plantelor: Nu este nevoie de ingrasamant, mai ales daca le-ai schimbat pamantul. Au nevoie in schimb de foarte multa lumina, sunt tinute intr-o camera mai intunecata?

Intrebarea nr.179:
cum se ingrijeste gardenia,unde trebuie amplasata,la cat timp se uda
Cristina Oprea

Doctorul plantelor: Nu se tine intr-un loc in care soarele este prezent toata ziua. Se uda la doua-trei zile, astefl incat pamantul sa fie foarte usor umed la suprafata, mai tot timpul, dar fara sa fie apa mai mult de un deget in farfurioara. Se uda la doua-trei zile, astefl incat pamantul sa fie foarte usor umed la suprafata, mai tot timpul, dar fara sa fie apa mai mult de un deget in farfurioara

Intrebarea nr.178:
cum pot altoi pe un cires ornamental cu flori roz batute?
Daniel Nicolae

Doctorul plantelor: Depinde cat de mare este port-altoiul. Altoirea in verde se face vara, pe port-altoi proveniti din samburoase, cu o grosime a tulpinii principale de 1-2 cm.

Intrebarea nr.177:
am o dracena pe care zilele trecute am tinut-o afara pentru ca zugravsc. mi-e frica ca o sa moara pentru ca si-a modificat culoarea si este fara vlaga. nu stiu ce sa-i fac sa o salvez. va rog mult sa ma ajutati cu un sfat.
Lucia

Doctorul plantelor: Daca dupa zugravit o vei muta in locul initial, isi va reveni destul de repede, fiind deja obisnuita cu acea cantitate de lumina.

Intrebarea nr.176:
am cumparat doi bulbi de zambila; i-am plantat, au inflorit au inceput sa se treaca, nu le-am taiat, ce fac mai departe?
Balaban Liliana Elena

Doctorul plantelor: Dupa ce se usuca frunzele, scoate bulbii din pamant si pastreaza-i inveliti in hartie pana la toamna, cand ii poti planta in ghiveci, sau in gradina.

Intrebarea nr.175:
cand se pot planta puii de brad?ca eu am plantat vara trecuta vreo 10 puii si nu stiu daca sau prins,cativa sau uscat.e adevarat ca se planteaza cu radacina principala orientata spre nord?se taie din ramuri cand plantezi puii?
Sandu

Doctorul plantelor: Coniferele se planteaza in toamna, in lunile octombrie noiembrie. Daca au fost adusi direct dintr-o regiune montana, este normal sa exista pierderi, datorita adaptarii la conditii diferite de clima. In cazul unor conifere achizitionate din pepiniera, pierderile sunt minime deoarece arborii sunt deja aclimatizati.

Intrebarea nr.174:
am insamantat seminte de cactus,acum 2 zile au iesit,problema e ca plantutele sunt cam galbene,asa ca leam mutat in plin soare,pana acum au stat la umbra.am facut bine ca leam mutat la soare direct?
Sandu

Doctorul plantelor: daca au rasarit de doar doua zile, sunt sensibile la soarele prea puternic. Trebuie sa fie suficient de bine dezvoltate pentru a fi scoase la soare.

Intrebarea nr.173:
stau in chirie intr-o casa de a cariu gradina nu s-au prea ocupat fostii proprietari si acum e plina de trifoi(in pamant sunt multe radacini albe)si desi am sapat de cateva ori,am plivit,am dat cu erbicid si tot de geaba.Cum sa scap de aceste plante?
Margit

Doctorul plantelor: In afara de lucrari mecanice si tratamente chimice, nu exista alte metode... incearca eventual sa schimbi erbicidul.

Intrebarea nr.172:
florile mele au facut niste gazulite...cum pot sa scap de ele?
Cao

Doctorul plantelor: Draga Cao, daca intr-adevar sunt "gazulite", un insecticid precum Decis va functiona de minune.

Intrebarea nr.171:
Zambilele mele au inflorit dar cele albe au ramas cu cupele verzi spre varful florii si spre varful cupei. Nu stiu ce boala este si nici cum se trateaza.Am si cateva cepe luate di comert olandeze.Unele flori parca sunt arse spre varful cupei.daca ar fi albe cred ca ar apare acelasi proces de neinflorire(ar avea cupele spre varf verzi)
Daniel Fota

Doctorul plantelor: Deschiderea incompleta a florilor la zambile este un simptom al bolii numite "putregaiul galben al bulbilor". Tija florii este mai scurta decat ar fi normal, iar daca veiscoate bulbii din pamant, vei observa pete galbene, moi, acoperite cu un mucilagiu.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016