Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intrebari legate de trandafirul chinezesc, datura, trompeta ingerilor, ficus, magnolie, violete, zambile, lalele, poinsetia si anthuryum

intrebari legate de trandafirul chinezesc, datura, trompeta ingerilor, ficus, magnolie, violete, zambile, lalele, poinsetia si anthuryum


Intrebarea nr.17:
Am un trandafir chinezesc care are foarte multe flori inca de la inceputul lui decembrie. acu are foarte multi purici albi care sar cind misc frunzele s-au cind le stropesc.dar la 2 zile dupa stropire iar este plin de purici si totusi e plin de flori si boboci
Maria Turcu

Doctorul plantelor: Draga Maria, cred ca nu sunt purici, ci niste insecte numite musculite albe. Simptomele atacului sunt ingalbenirea treptata a frunzelor, incepand cu marginea, aparitia unor pete de-a lungul nervurilor. Daca este si imbobocit, acestia cad, iar florile se deformeaza si se usuca. Trebuie sa stropesti cu unn insecticid, iti recomand Mospilan. Mai poti citi si raspunsurile la alte intrebari legate de trandafirul chinezesc sau un articol pe care l-am scris mai demult.

Intrebarea nr.16:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Buna ziua. Sunt si eu o mare iubitoare de plante. As avea multe intrebari de pus dar o sa o fac in timp. Acum as vrea sa ma sfatuiti ce si cum sa fac sa obtin (am avut dar a murit) o datura si apoi cum sa o ingrijesc pt ca imi place enorm dar mereu am gresit ceva si le-am pierdut. Astept raspuns si mai am multe intebari, Cu drag...
Rodica Popescu

Doctorul plantelor: Draga Rodica, exista mai multe specii, iubite de multi cultivatori din Romania. Cea mai raspandita, este intalnita si sub denumirea de trompeta ingerilor, este vorba de Datura arborea, un arbust originar din America Centrala. Trebuie udata frecvent, se tunde primavara, solul trebuie sa dreneze bine apa. Cei mai "nesuferiti" daunatori sunt paianjenul rosu si musculita alba. Se inmulteste prin butasire in verde. Poti citi si articolul pe care ti l-am dedicat marti, 30 ianuarie
O alta planta din genul Datura este ciumafaia, Datura stramonium. Contine substante toxice. Creste salbatica si in Romania si se utilizeaza (cu precautie!) in medicina alternativa.

Intrebarea nr.15:
Nu stiu cum sa Inmultesc Fikus,,cresc foarte greu, la fel si trandafirul japonez,, desi am o casa mare calduroasa luminoasa.. Mi-ar placea sa am in jurul casei flori in ghivece suspendate,,dar vreu sa fie puse de mana mea...ce ma sfatuiti? va multumesct
Ion Stefanoiu

Doctorul plantelor: Si ficusul, si trandafirul chinezesc, se inmultesc foarte usor prin butasire. Butasii pot inradacina direct in pamant, dupa taiere planteaza-i intr-un ghiveci potrivit de mare (sa intre butasul 7-15 cm in pamant) in care se afla un amestec de turba, pamant de flori si nisip. Este un amestec care permite scurgerea rapida a apei. Butasii nu trebuie tinuti intr-un loc foarte calduros, aproape de calorifer de exemplu. Trebuie udat des, astfel incat pamantul sa se mentina reavan.

Intrebarea nr.14:
Am un trandafir chinezesc ce avorteaza sistematic florile chiar inainte ca acestea sa se deschida Frunzele sunt sanatoase,nu il ud prea des,nu i-am schimbat locul,sta la lumina Ce trebuie sa fac? Va multumesc anticipat
Ileana Buteana

Doctorul plantelor: Draga Ileana, este din pacate o situatie obisnuita pentru aceasta perioada. De cele mai multe ori, florile hibiscusului cad la schimbarile de temperatura, cand este mutat din casa afara sau invers. Hibiscusul este destul de sensibil la schimbarea locului. In sezonul rece, in mod normal se multumeste sa se dezvolte vegetativ, daca este tinut intr-o camera luminoasa. Foarte rar imboboceste, iar si mai rar florile se deschid. Stai linistita, la primavara se va umple de flori!

Intrebarea nr.13:
Am o magnolie cumparata anul trecut. Am plantat-o cat mai corect intr-un loc insorit, dar au inceput sa i se innegreasca frunzele si sa-i cada. De asemenea s-au uscat si varfurile ramurilor.
Luminita

Doctorul plantelor: Magnolia are nevoie de soluri fertile, bine drenate, bine ingrasate si cu pH usor acid. Sunt sensibile la calcar sau alte elemente care ar putea da o reactie alcalina. Cel mai simplu, aciditatea in sol se obtine prin inglobarea in jurul trunchiului a unei cantitati de turba amestecata cu frunze moarte si deasupra, pentru a realiza si un aranjament estetic, un strat de scoarta de copac maruntita. Stratul impiedica aparitia buruienilor si pastreaza si umiditatea in sol. In ceea ce priveste innegrirea frunzelor, nu am inteles exact cand s-a produs aceasta. Este posibil sa fie vorba de atacul unui daunator, a unei boli sau pur si simplu de o carenta a plantei. Te rog sa revii cu mai multe detalii.

Intrebarea nr.12:
Am doua violete si nu prea stiu cat de des trebuie udate. O alta problema e praful de pe frunze. Cum il pot indeparta fara sa il patez?
Raluca Munteanu

Doctorul plantelor: Mare atentie la udare! Nu se uda niciodata direct pe frunze. Praful, daca este doar praf se indeparteaza sufland usor peste frunze. Ma tem insa ca este vorba cumva de boala numita fainare, produsa de o ciuperca, si planta trebuie stropita cu un fungicid. Poti citi si raspunsul la problema Andreei, publicat saptamana trecuta.

Intrebarea nr.11:
Am doi bulbi de zambile saditi in ghivece. Cand i-am cumparat erau frumos infloriti. S-au vestejit si au ramas doar frunzele care vad ca sunt sensibile. Nu stiu cum sa ii ingrijesc.
Teodor

Doctorul plantelor: Zambilele traiesc ca si lalelele in locuri cu mult soare, pe soluri nu foarte grele. Va recomand tuturor articolele despre plantarea bulbilor de primavara si bulbii de primavara, adica lalele, narcise, zambile

Intrebarea nr.10:
Am mai multe lalele in curte si sunt ani in care nu fac flori, doar frunze.
Valentina Covalschi

Doctorul plantelor: Laleaua, in primul rand, este o planta care creste in locurile insorite, pe soluri usoare pe care nu balteste apa. Este bine ca, dupa inflorire, sa ii scoateti bulbul si sa il tineti invelit in hartie intr-un loc racoros intunecat si uscat. Puteti planta bulbii din nou in toamna, in lunile octombrie noiembrie si udati bine la plantare pamantul din jur. Va recomand tuturor articolele despre plantarea bulbilor de primavara si bulbii de primavara, adica lalele, narcise, zambile

Intrebarea nr.9:
Am mai multe plante Poinsetia care nu reisesc sa infloreasca. Le-am mutat la umbra dar rezultatul este ca li s-au ingalbenit frunzele si au cazut.
Valentina Covalschi

Doctorul plantelor: Poinsetia, Euphorbia pulcherrima, este o planta perena, ornamentala prin frunzele de la baza florilor, numite bractee, de culoare rosu aprins.Ea infloreste iarna, de unde ii vine si denumirea populara de Craciunita sau Steaua Craciunului. De cele mai multe ori, lipsa infloririi se datoreaza unei insuficiente a plantei in molibden, un element mineral in absenta caruia planta va suferi si nu va inflori. El se gaseste in foarte multe din ingrasamintele pe care le gasiti in florarii. Trebuie sa tineti cont si de temperatura, care trebuie sa fie minim 15 grade Celsius.

Intrebarea nr.8:
In ce perioada se tunde trandafirul chinezesc?
Dumitru Girleanu

Doctorul plantelor: Trandafirul chinezesc, Hibiscus rosa sinensis, se tunde toamna sau primavara. Cea mai buna perioada pentru taiere este insa toamna, inainte ca planta sa fie mutata in casa, de preferabil dupa ce nu mai exista boboci sau flori. Imediat dupa taiere schimbati-i pamantul si puneti butasii intr-un ghiveci pentru inradacinat. O data ce l-ati mutat In apartament, aveti grija ca periodic sa ii stropiti frunzele cu apa. Atentie, pamantul se uda mai rar!

Motivul pentru care este preferabila taierea toamna este faptul ca in apartament planta isi dezvolta coroana, crengile se garnisesc iar primavara, imediat ce il scoateti din nou afara, va incepe sa infloreasca. In cazul in care il tundeti primavara, veti mai astepta o perioada pana la inflorire.

Intrebarea nr.7:
Anturyum. Am o planta care am primit-o plina de flori anul trecut. Toamna i-am schimbat ghiveciul si de pe balcon am adus-o in camera. Au inceput sa se pateze frunzele cu pete maronii. Am stropit cu Mospilan dar fiind toata planta cu frunze bolnave le-am rupt. Planta mama nu a mai facut frunze dar au dat trei pui care au aceiasi problema-li se pateaza frunzele. Va rog frumos sa-mi dati un sfat. Multumesc.
Sica

Doctorul plantelor: Rareste udarile, scoate-i tavita sau farfurioara de sub ghiveci (daca exista) si lasa pamantul sa se usuce la suprafata. Mospilanul este un insecticid, iar in cazul tau planta pare a fi atacata de o ciuperca, posibil Phytophtora. Cere un fungicid de la o farmacie sanitara si stropeste planta. Nu uita, e foarte important sa raresti udarile si sa lasi solul sa se usuce.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.63 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016