Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

MADR ofera atestate de produse traditionale altor 7 preparate romanesti

madr-ofera-atestate-de-produse-traditionale-altor-7-preparate-romanesti

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a oferit noi atestate de produse traditionale pentru 7 preparate romanesti.


In judetul Galati, producatorul Verdesi&Co a primit atestat pentru patru produse traditionale obtinute din carne de porc provenita din fermele proprii: "Muschiulet de porc Ilinca", "Cotlet haiducesc a lui Zamfir", "Costita afumata Ilinca" si "Carnati de porc a lui Ignat".
 
Denumirea de "Muschiulet de porc Ilinca" s-a transmis din generatie in generatie, iar reteta este una specifica ce presupune prepararea bucatilor de carne prin maturare si condimentare cu cimbru si alte condimente, inainte de afumare, precizeaza Ministerul Agriculturii.
 
"Cotletul haiducesc a lui Zamfir" este obtinut din cotlet de porc, maturat in bait de condimente, timp de 6-14 zile.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Calitatea materiei prime si prelucrarea carnii prin metode traditionale conduc la obtinerea produsului 'Cotlet Haiducesc a lui Zamfir', care se caracterizeaza printr-un gust deosebit si mai ales printr-o savoare specifica produselor de casa", se mentioneaza in comunicat.
 
"Costita afumata Ilinca" este un produs obtinut din piept de porc dezosat maturat timp de 6-14 zile in bait de condimente naturale traditionale si sare. Reteta are o vechime de peste 25 de ani.
 
"Carnatii de porc a lui Ignat" afumati traditional se obtin din materii prime autohtone: carne de porc, slanina de porc, sare, condimente naturale. Produsul obtinut se supune operatiei tehnologice de afumare.
 
In judetul Caras Severin a fost acordat un atestat de produs traditional pentru "Carnati din carne de capra ca la Soceni". Acestia se obtin din carne proaspata de capra, rasa Alba de Banat, si pulpa de porc din gospodaria producatorului, afumati la fum natural, explica Ministerul Agriculturii.

Atestat pentru produse traditionale in Buzau

In judetul Buzau a fost acordat atestat de produs traditional pentru "Salamul Casa Ramniceana" si pentru "Carnatii crud-uscati Casa Raminceana". Salamul respectiv este un preparat culinar din carne de porc si vita cu o metoda de prelucrare autentica si invariabila, iar toate operatiunile de prelucrare sunt executate manual. Combinatia celor doua tipuri de carne, ingredientele atent folosite urmate in final de procedeul de afumare evidentiaza valoarea traditionala a produsului finit.
 
"Carnatii crud-uscati Casa Raminceana" sunt preparati din carne de oaie si porc preluata de la crescatori din zona, cat si de la fermele proprii, iar procedeul de afumare accentueaza valoarea traditionala a produsului finit.
 
Ministerul Agriculturii incurajeaza producatorii sa-si inregistreze produsele traditionale nu doar pentru a diversifica productia, dar si pentru a oferi consumatorilor siguranta calitatii.
 

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Grebla mica aplicata la coasa ca sa aseze in brazda granele cosite. ...

Denumire data speciilor din familiile gramineelor care servesc ca forme parentale pentru incrucisari ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016