Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR ofera atestate de produse traditionale altor 7 preparate romanesti

madr-ofera-atestate-de-produse-traditionale-altor-7-preparate-romanesti

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a oferit noi atestate de produse traditionale pentru 7 preparate romanesti.


In judetul Galati, producatorul Verdesi&Co a primit atestat pentru patru produse traditionale obtinute din carne de porc provenita din fermele proprii: "Muschiulet de porc Ilinca", "Cotlet haiducesc a lui Zamfir", "Costita afumata Ilinca" si "Carnati de porc a lui Ignat".
 
Denumirea de "Muschiulet de porc Ilinca" s-a transmis din generatie in generatie, iar reteta este una specifica ce presupune prepararea bucatilor de carne prin maturare si condimentare cu cimbru si alte condimente, inainte de afumare, precizeaza Ministerul Agriculturii.
 
"Cotletul haiducesc a lui Zamfir" este obtinut din cotlet de porc, maturat in bait de condimente, timp de 6-14 zile.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Calitatea materiei prime si prelucrarea carnii prin metode traditionale conduc la obtinerea produsului 'Cotlet Haiducesc a lui Zamfir', care se caracterizeaza printr-un gust deosebit si mai ales printr-o savoare specifica produselor de casa", se mentioneaza in comunicat.
 
"Costita afumata Ilinca" este un produs obtinut din piept de porc dezosat maturat timp de 6-14 zile in bait de condimente naturale traditionale si sare. Reteta are o vechime de peste 25 de ani.
 
"Carnatii de porc a lui Ignat" afumati traditional se obtin din materii prime autohtone: carne de porc, slanina de porc, sare, condimente naturale. Produsul obtinut se supune operatiei tehnologice de afumare.
 
In judetul Caras Severin a fost acordat un atestat de produs traditional pentru "Carnati din carne de capra ca la Soceni". Acestia se obtin din carne proaspata de capra, rasa Alba de Banat, si pulpa de porc din gospodaria producatorului, afumati la fum natural, explica Ministerul Agriculturii.

Atestat pentru produse traditionale in Buzau

In judetul Buzau a fost acordat atestat de produs traditional pentru "Salamul Casa Ramniceana" si pentru "Carnatii crud-uscati Casa Raminceana". Salamul respectiv este un preparat culinar din carne de porc si vita cu o metoda de prelucrare autentica si invariabila, iar toate operatiunile de prelucrare sunt executate manual. Combinatia celor doua tipuri de carne, ingredientele atent folosite urmate in final de procedeul de afumare evidentiaza valoarea traditionala a produsului finit.
 
"Carnatii crud-uscati Casa Raminceana" sunt preparati din carne de oaie si porc preluata de la crescatori din zona, cat si de la fermele proprii, iar procedeul de afumare accentueaza valoarea traditionala a produsului finit.
 
Ministerul Agriculturii incurajeaza producatorii sa-si inregistreze produsele traditionale nu doar pentru a diversifica productia, dar si pentru a oferi consumatorilor siguranta calitatii.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton