MADR ofera atestate de produse traditionale altor 7 preparate romanesti
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a oferit noi atestate de produse traditionale pentru 7 preparate romanesti.
In judetul Galati, producatorul Verdesi&Co a primit atestat pentru patru produse traditionale obtinute din carne de porc provenita din fermele proprii: "Muschiulet de porc Ilinca", "Cotlet haiducesc a lui Zamfir", "Costita afumata Ilinca" si "Carnati de porc a lui Ignat".
Denumirea de "Muschiulet de porc Ilinca" s-a transmis din generatie in generatie, iar reteta este una specifica ce presupune prepararea bucatilor de carne prin maturare si condimentare cu cimbru si alte condimente, inainte de afumare, precizeaza Ministerul Agriculturii.
"Cotletul haiducesc a lui Zamfir" este obtinut din cotlet de porc, maturat in bait de condimente, timp de 6-14 zile.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
"Calitatea materiei prime si prelucrarea carnii prin metode traditionale conduc la obtinerea produsului 'Cotlet Haiducesc a lui Zamfir', care se caracterizeaza printr-un gust deosebit si mai ales printr-o savoare specifica produselor de casa", se mentioneaza in comunicat.
"Costita afumata Ilinca" este un produs obtinut din piept de porc dezosat maturat timp de 6-14 zile in bait de condimente naturale traditionale si sare. Reteta are o vechime de peste 25 de ani.
"Carnatii de porc a lui Ignat" afumati traditional se obtin din materii prime autohtone: carne de porc, slanina de porc, sare, condimente naturale. Produsul obtinut se supune operatiei tehnologice de afumare.
In judetul Caras Severin a fost acordat un atestat de produs traditional pentru "Carnati din carne de capra ca la Soceni". Acestia se obtin din carne proaspata de capra, rasa Alba de Banat, si pulpa de porc din gospodaria producatorului, afumati la fum natural, explica Ministerul Agriculturii.
Atestat pentru produse traditionale in Buzau
In judetul Buzau a fost acordat atestat de produs traditional pentru "Salamul Casa Ramniceana" si pentru "Carnatii crud-uscati Casa Raminceana". Salamul respectiv este un preparat culinar din carne de porc si vita cu o metoda de prelucrare autentica si invariabila, iar toate operatiunile de prelucrare sunt executate manual. Combinatia celor doua tipuri de carne, ingredientele atent folosite urmate in final de procedeul de afumare evidentiaza valoarea traditionala a produsului finit.
"Carnatii crud-uscati Casa Raminceana" sunt preparati din carne de oaie si porc preluata de la crescatori din zona, cat si de la fermele proprii, iar procedeul de afumare accentueaza valoarea traditionala a produsului finit.
Ministerul Agriculturii incurajeaza producatorii sa-si inregistreze produsele traditionale nu doar pentru a diversifica productia, dar si pentru a oferi consumatorilor siguranta calitatii.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>